Antena Meniu Search
x

Video O ursoaică a supravieţuit în mod miraculos, după ce s-a prăbuşit de pe o stâncă, în Spania. Cum au găsit-o rangerii

Supravieţuire miraculoasă a unei ursoaice care a căzut de pe o stâncă din Spania, după ce s-a luptat cu un mascul pe marginea unei stânci într-o zonă montană. Cele două animale s-au prăbuşit de la mare înălţime pe stâncile de dedesubt, însă doar ursoaica a rămas în viaţă. 

de Cristina Dimulescu

la 09.06.2022, 13:39

Vezi și

Rangerii spanioli au găsit ursoaica rănită şi pe puiul ei în viaţă într-o vizuină adâncă de 15 metri.

Ei au căutat-o timp de două zile în munţii din nordul regiunii Castilia şi León, lângă Palencia, după ce au văzut înregistrările video. Rangerii au folosit sonde cu cameră video şi cârlige telescopice şi au lăsat fructe şi apă în vizuină.

Ursoaica s-a luptat cu un mascul pe marginea unei stânci

Pe imagini se putea observa cum ursoaica se luptă cu un mascul pe marginea unei stânci într-o zonă montană, iar mai apoi, ambele animale se prăbuşesc de la mare înălţime pe stâncile de dedesubt. Trupul ursului s-a rostogolit într-o râpă şi a rămas inert, în timp ce femela dezorientată s-a îndepărtat şchiopătând de la locul în care a aterizat.

Este ceva obişnuit ca urşii masculi să atace femelele cu pui în timpul sezonului de împerechere.

În munţii din Spania trăiesc aproximativ 400 de urşi, majoritatea în nordul ţării, şi circa 70 dintre ei trăiesc în Pirinei la graniţa cu Franţa, potrivit Fundaţiei Ursului Brun din Spania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O ursoaică a supravieţuit în mod miraculos, după ce s-a prăbuşit de pe o stâncă, în Spania. Cum au găsit-o rangerii