Antena Meniu Search
x

Video Odessa se pregăteşte de reluarea exporturilor de cereale. Specialiştii militari lucrează pentru a îndepărtarea minelor şi crearea de culoare maritime sigure

La Odessa şi în alte două porturi ucrainene de la Marea Neagră se fac pregătiri pentru reluarea navigaţiei, potrivit acordului cu Rusia privind exportul de grâne.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 08:56

Vezi și

Specialiştii militari şi civili îndepărtează minele marine pentru a delimita culoare sigure pentru deplasarea navelor încărcate cu cereale. Din cauza riscurilor navigaţiei printr-o zonă de conflict, companiile de asigurări ezitau să se implice în aceste transporturi, dar acum s-a ajuns la un acord şi în acest domeniu. Ucraina este unul din marii producători mondiali de grâu, orz, porumb şi ulei de floarea-soarelui.

Reluarea exportului este aşteptată atât de ţările în curs de dezvoltare, unde livrările de alimente sunt vitale, cât şi de fermierii ucraineni care nu mai au unde să depoziteze recolta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Odessa se pregăteşte de reluarea exporturilor de cereale. Specialiştii militari lucrează pentru a îndepărtarea minelor şi crearea de culoare maritime sigure