Antena Meniu Search
x

OMS nu susține relaxarea măsurilor. Tedros Ghebreyesus: Infecţiile cu coronavirus cresc pentru prima dată în şapte săptămâni

Numărul de noi infecţii cu coronavirus la nivel global a crescut săptămâna trecută pentru prima dată în şapte săptămâni, a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Tedros a specificat că această creştere a fost ''dezamăgitoare, dar nu surprinzătoare'' şi a îndemnat ţările să nu relaxeze măsurile de combatere a răspândirii bolii. El a sugerat că statele se grăbesc să slăbească aceste măsuri, mizând pe vaccinuri pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.03.2021, 22:03

OMS nu susține relaxarea măsurilor
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus - Shutterstock
  • OMS critică atitudinea țărilor bogate cu privire la campania de vaccinare
  • Directorul general susține că măsurile nu trebuie să fie relaxate

''Dacă ţările se bazează exclusiv pe vaccinuri, fac o greşeală. Măsurile de bază de sănătate publică rămân la baza răspunsului'', a spus Tedros Ghebreyesus, directorul general al OMS. 

El a menţionat că Ghana şi Coasta de Fildeş au devenit, luni, primele ţări care au început să vaccineze persoanele cu doze furnizate de COVAX, programul internaţional de furnizare a vaccinurilor pentru ţările sărace şi cu venituri medii, relatează mediafax.ro, citând surse Reuters.

OMS critică țările mai înstărite pentru campaniile de vaccinare

Dar el a criticat şi ţările bogate pentru strângerea dozelor de vaccin, dar și pentru felul în care sunt gestionate campaniile de vaccinare la nivel mondial.

''Este regretabil că unele ţări continuă să acorde prioritate vaccinării adulţilor mai tineri şi sănătoşi, cu risc mai scăzut de boli în propriile populaţii, înaintea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi a persoanelor în vârstă din alte părţi'' , a spus Tedros.

Mike Ryan, expert al OMS în situaţii de urgenţă, a declarat că lupta globală împotriva coronavirusului se află într-o situație mai bună acum decât în ​​urmă cu 10 săptămâni, înainte de a începe lansarea vaccinurilor, dar că este prea devreme pentru a spune că virusul se află sub control.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » OMS nu susține relaxarea măsurilor. Tedros Ghebreyesus: Infecţiile cu coronavirus cresc pentru prima dată în şapte săptămâni