Antena Meniu Search
x

Opt balene au fost salvate în Noua Zeelandă, după ce au eşuat pe o plajă

Prietenii animalelor din Noua Zeelandă au reuşit să salveze opt balene eşuate pe plajă, din motive necunoscute. Din nefericire, alte cinci animale nu au supravieţuit.

Vezi și

Incidentul s-a produs într-un golf care poate concura pentru recordul mondial al balenelor rătăcite.

Neozeelandezii s-au obişnuit de mult să găsească pe plajă câte un pâlc de balene dezorientate. Refluxul le lasă, neputincioase, pe nisip, unde îşi pot pierde viaţa din cauza căldurii şi a deshidratării.

În asemenea cazuri, Departamentul de Conservare a Naturii îşi mobilizează rapid agenţii şi voluntarii, pentru a încerca să salveze cât mai multe vieţuitoare cu putinţă. De această dată a fost vorba de 13 balene, număr care s-a dovedit fără noroc, deoarece una din ele a murit aproape imediat. Oamenii s-au străduit să le ţină pe celelalte în viaţă, în aşteptarea fluxului.

Închipuiţi-vă o balenă care se trezeşte pe o asemenea întindere de nisip. Îi e greu să navigheze, să ştie pe unde să iasă în larg sau să intre.

Din păcate, alte patru animale au decedat în timpul nopţii. Celelalte au fost îndrumate cu grijă spre largul oceanului, de îndată ce nivelul apei a mai crescut. Salvatorii rămân vigilenţi, deoarece alte câteva zeci de balene, zărite în larg, ar putea, şi ele, să-şi piardă direcţia şi să nimerească pe plajă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Opt balene au fost salvate în Noua Zeelandă, după ce au eşuat pe o plajă