Antena Meniu Search
x

Oraşul cadavrelor: peste 90 de trupuri, dezgropate în Malindi, Kenya. Familii întregi, inclusiv copii, s-au înfometat până la moarte: "E doar vârful aisbergului"

Zeci de cadavre au fost dezgropate în apropierea oraşului Malindi din Kenya, în ceea ce pare a fi cel mai amplu caz de "morţi rituale" din istoria recentă a ţării africane. Bilanţul trupurilor descoperite aici a crescut la 90, iar căutările continuă. Ministrul de Interne din Kenya a declarat că acesta ar putea fi "doar vârful aisbergului", relatează The Guardian. Un predicator le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru că aşa îl vor întâlni pe Iisus. Printre morţi se numără şi copii, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 11:15

Zeci de cadavre, dezgropate în Malindi, Kenya
Zeci de cadavre, dezgropate în Malindi, Kenya - Profimedia

Peste 90 de cadavre au fost exhumate în estul Kenyei, în cadrul unei anchete privind secta ai cărei membri s-ar fi înfometat până la moarte. Mormintele puţin adânci se aflau în pădurea Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaţionale a Veştilor Bune au fost salvaţi săptămâna trecută.

Predicatorul a fost arestat

Liderul acestei Biserici, Paul Makenzie Nthenge, se află în arest, în aşteptarea unei înfăţişări în instanţă, relatează news.ro. Televiziunea de stat KBC l-a descris ca fiind "liderul unui cult" şi a relatat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Unul dintre aceste morminte ar conţine cadavrele a cinci membri ai aceleiaşi familii - trei copii şi părinţii lor. Victor Kaudo, de la Centrul de Justiţie Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: "Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane". Exhumările continuă.

Pe acelaşi subiect

Adepţii se înfometau "ca să-l întâlnească pe Iisus"

Predicatorul Nthenge a negat că ar fi comis vreo infracţiune şi susţine că şi-a închis biserica în 2019, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune. El le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru a se "întâlni cu Iisus". Cotidianul kenyan The Standard a scris că patologii vor lua probe de ADN şi vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliţia l-a arestat pe Nthenge la 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că s-au înfometat până au murit. Ministrul kenyan de interne, Kithure Kindiki, a declarat că pădurea, care se întinde pe mai mult de 300 de hectare, a fost izolată şi declarată loc al crimei. Nthenge a numit trei sate Nazaret, Betleem şi Iudeea, şi-ar fi botezat adepţii în iazuri, apoi le-a spus să postească pentru a-l întâlni pe Iisus.

Kenya este o ţară religioasă şi au mai existat cazuri anterioare de oameni atraşi în biserici sau culte periculoase şi nereglementate, menţionează BBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Oraşul cadavrelor: peste 90 de trupuri, dezgropate în Malindi, Kenya. Familii întregi, inclusiv copii, s-au înfometat până la moarte: "E doar vârful aisbergului"