Antena Meniu Search
x

Oraşul Mariupol, aflat la graniţa cu Rusia, vrea să cumpere sistemul antirachetă Iron Dome al israelienilor

Autorităţile din Mariupol vor să achiziţioneze sistemul antirachetă Iron Dome (Domul de Fier), sistem folosit recent de israelieni în conflictul cu Palestina.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 15:07

Oraşul Mariupol, aflat la graniţa cu Rusia, vrea să cumpere sistemul antirachetă Iron Dome al israelienilor
- Profimedia

Mariupol, oraş din estul Ucrainei, regiunea Doneţk, intenţionează să redeschidă aeroportul din apropierea graniţei cu Rusia. Aeroportul este închis din 2014, după conflictul dintre separatiştii ruşi şi armata ucraineană.

"Aeroportul are nevoie de infrastructură modernă de protecţie pentru a putea fi redeschis, în condiţiile în care după o perioadă de calm, Rusia a masat în mai efective masive de luptă de-a lungul graniţei. În vederea securităţii, israelienii folosesc sistemul de apărare tactică Domul de Fier. Putem adopta şi noi această practică şi deja am deschis calea unor demersuri în acest sens şi ştim care sunt paşii necesari", a declarat pentru Jerusalem Post, Serghei Zakharov, viceprimarul din Mariupol.

Oficialul ucrainean a anunţat că a luat deja legătura cu o frmă de securitate din Israel care îşi va trimite o echipă de experţi în Ucraina pentru a analiza situaţia de la faţa locului. Contactaţi de Jerusalem Post, oficialii Ministerului Apărării din Israel şi cei ai Rafael Advanced Systems nu au dorit să ofere un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Oraşul Mariupol, aflat la graniţa cu Rusia, vrea să cumpere sistemul antirachetă Iron Dome al israelienilor