Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Orașul uleiului" oferă 30.000 de euro oricui vrea să se stabilească acolo. Este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia

Există un orășel din Italia care oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo. „Orașul uleiului” se află la doar 9 kilometri de marea cristalină și de plajele din Maldivele din Salento.

de Redactia Observator

la 07.01.2023, 12:31

În ultimii ani, în Italia au existat numeroase inițiative promovate de sate și orașe mici aflate în pericol de abandon, care intenționează să își repopuleze teritoriile. Propunerea de a vinde case cu 1 euro pentru a aduce noi locuitori în satele nelocuite a fost un succes internațional, iar astfel de inițiative sunt din ce în ce mai numeroase. Cea mai recentă propunere vine din Presicce, în Puglia, care oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Presicce va plăti 30.000 de euro oricărei persoane care decide să cumpere o casă și să se stabilească acolo. Scopul este de a repopula orașul, unde rata natalității este la cel mai scăzut nivel și unde există puțin peste 5.000 de locuitori, scrie travel.thewom.it, potrivit Mediafax. Fondurile pentru plata noilor locuitori provin din recenta fuziune a comunei Presicce cu Acquarica, căreia i se va aloca peste un milion de euro pe an.

Pe acelaşi subiect

Presicce se află la doar 9 km de marea cristalină și de plajele de nisip din Maldivele din Salento

Nu au fost încă definite toate condițiile de alocare a celor 30.000 de euro. Suma a fost calculată pe baza unui cost de 500 de euro pe metru pătrat pentru o casă în centrul localității Presicce și un maxim de 25.000 de euro pentru renovarea casei. 

Presicce are multe avantaje: se află la doar 9 km de marea cristalină și de plajele de nisip din Maldivele din Salento și de Marine di Ugento și este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Italia. Municipiul este cunoscut sub numele de Orașul uleiului și Orașul Hypogea pentru numărul mare de plantații de măslini de calitate și pentru numeroasele camere săpate în subteran, folosite adesea ca mori de ulei de către fermieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Orașul uleiului" oferă 30.000 de euro oricui vrea să se stabilească acolo. Este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia