Antena Meniu Search
x

Organizația Trump, obligată să plătească 1,6 milioane de dolari. A fost găsită vinovată de 17 infracțiuni, inclusiv fraudă fiscală

Compania imobiliară a lui Donald Trump a fost condamnată vineri de către un judecător din New York la plata unei sancţiuni penale maxime de 1,61 milioane de dolari, după ce a fost găsită vinovată de conspiraţie în vederea fraudării Fiscului timp de 15 ani, relatează Reuters, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 18:16

Donald Trump
Compania lui Donald Trump, condamnată la plata unei penalităţi de 1,61 milioane de dolari - Twitter

Judecătorul Juan Merchan de la tribunalul penal din Manhattan a impus sentinţa după ce, luna trecută, juraţii au găsit vinovaţi doi afiliaţi ai Trump Organization pentru 17 acuzaţii penale.

Merchan l-a condamnat marţi pe Allen Weisselberg, care a lucrat pentru familia Trump timp de o jumătate de secol şi a fost fost directorul financiar al companiei, la cinci luni de închisoare după ce a depus mărturie ca martor principal al acuzării.

Susan Necheles, unul dintre avocaţii apărării, a declarat că firma lui Trump intenţionează să facă apel. Nimeni altcineva nu a fost acuzat şi nici nu riscă pedeapsa cu închisoarea, în acest caz. Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, care a instrumentat cazul, desfăşoară în continuare o anchetă penală privind practicile de afaceri ale lui Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Organizația Trump, obligată să plătească 1,6 milioane de dolari. A fost găsită vinovată de 17 infracțiuni, inclusiv fraudă fiscală