Antena Meniu Search
x

Pandemia lovește grav armata norvegiană. Recruților li se cere să returneze inclusiv lenjeria intimă, la finalul serviciului militar

Recruții norvegieni trebuie să returneze lenjeria intimă la finalul serviciului militar, pentru următorii recruți, în condițiile în care țara se confruntă cu o scădere a proviziilor din cauza pandemiei de Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.01.2022, 15:58

Soldat din Armata Norvegiei
Pandemia lovește grav armata norvegiană. Recruților li se cere să returneze inclusiv lenjeria intimă, la finalul serviciului militar - Profimedia Images imagine ilustrativa

Norvegia, care păzește granițele de nord ale NATO și împarte granița cu Rusia, cheamă în fiecare an aproximativ 8.000 de tineri bărbați și femei pentru serviciul militar și, până de curând, le-a permis recruților proaspăt eliberați să părăsească serviciul cu lenjeria care le-a fost acordată.

Recruților norvegieni li se cere să înapoieze lenjeria primită odată cu uniforma

Dar pandemia de coronavirus a perturbat serios fluxul de aprovizionare, în special după închiderea fabricilor, iar asta a determinat armata norvegiană să solicite recruților să predea lenjeria intimă, inclusiv sutiene și șosete, scrie The Guardian.

Dacă inițial era o chestiune care ținea de fiecare recrut în parte, acum decizia a devenit obligatorie, a informat vineri postul public NRK.

Pe acelaşi subiect

„Acum că am ales să reutilizam această parte a uniformei, ne ajută. Nu avem suficient stoc”, a declarat pentru NRK purtătorul de cuvânt al logisticii apărării, Hans Meisingset.

„Textilele sunt spălate, curățate și verificate. Ceea ce distribuim este în stare bună”, a spus el.

Lipsurile armatei Norvegiei pun în pericol siguranța soldaților

Un reprezentant al recruților a criticat însă deficiențele recurente, spunând că acestea ar putea ajunge să afecteze operațiunile.

„Lipsa severă de echipamente și îmbrăcăminte poate afecta pregătirea operațională și, în cel mai rău caz, siguranța soldatului”, a declarat Eirik Sjohelle Eiksund pentru publicația comercială Forsvarets Forum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pandemia lovește grav armata norvegiană. Recruților li se cere să returneze inclusiv lenjeria intimă, la finalul serviciului militar