Antena Meniu Search
x

Video Panică generală în Seul, după ce sirenele au răsunat în întreg oraşul. Alerta, "trimisă din greşeală", deşi Coreea de Nord a lansat o rachetă

Sirenele de avertizare a populației și alertele telefonice au provocat panică miercuri dimineață, în Seul, Coreea de Sud. Sistemele de alarmare a populației au pornit după ce o rachetă a fost lansată din Coreea de Nord, în ceea ce pare a fi o tentativă de lansare a unui satelit.

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 16:51

Sirenele de avertizare a populației au provocat panică în Seul
Sirenele de avertizare a populației au provocat panică în Seul - Profimedia

Lansarea din Coreea de Nord a fost urmată de alerte de urgență și avertismente de evacuare în unele zone din Coreea de Sud și Japonia. Numeroși coreeni au sunat la linia de urgență care s-a blocat. De asemenea, internetul a funcționat foarte greu din cauza suprasolicităii, relatează Mediafax.

Panică la Seul. Sirenele au alertat populaţia

"Am fost atât de panicat. Liniile de la 911 erau ocupate, iar internetul era lent. Așa că, fără să știu ce se întâmpla cu adevărat, eram pe punctul de a mă îndrepta spre un subsol împreună cu copilul meu", a declarat Lee Juyeon, un locuitor al orașului Seul, potrivit Reuters.

Sirenele au început să sune la Seul la ora 6:32 a.m. (2132 GMT, marți), în timp ce autoritățile au emis o alertă prin care le se cerea cetățenilor să fie pregătiți pentru o posibilă evacuare. 10 minute mai târziu, o alarmă a venit prin intermediul telefoanelor.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alerta, trimisă din greşeală

Ministerul de Interne a anunțat ulterior că alerta a fost trimisă din greșeală. Primarul Seulului, Oh Se-hoon, a prezentat scuze pentru confuzia legată de alerta din oraș și a anunțat că va milita pentru îmbunătățirea sistemului de alarmare a populației.

Tensiuni între Coreea de Sud și Coreea de Nord

Coreea de Sud și Coreea de Nord sunt în război din punct de vedere tehnic, la șapte decenii după ce războiul coreean s-a încheiat printr-un armistițiu. Totuși, locuitorii din Seul și din alte orașe mari din Coreea de Sud s-au obișnuit să trăiască sub amenințarea permanentă a nordului.

Sirenele de raid aerian au sunat miercuri dimineață în Coreea de Sud după ce din țara vecină, Coreea de Nord, a fost lansată o rachetă. În alertă au fost și serviciile de apărare din Japonia. Racheta s-a prăbușit în ocean, iar Coreea de Nord a susținut că este vorba despre o lansare eșuată a unui satelit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Panică generală în Seul, după ce sirenele au răsunat în întreg oraşul. Alerta, "trimisă din greşeală", deşi Coreea de Nord a lansat o rachetă