Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a numit 24 noi arhiepiscopi!

Papa Francisc a numit 24 noi arhiepiscopi, de Ziua Sfânţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Vezi și

 Papa Francisc a numit 24 noi arhiepiscopi, de Ziua Sfânţilor Apostoli Petru şi Pavel. În cadrul predicii, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe enoriaşi să se îndrepte spre Dumnezeu, în momente de cumpănă şi teamă.

În atmosfera angelică creată de corul ortodox al Patriarhiei Moscovei şi al Capelei Sixtine, Papa Francisc a păşit în bazilica Sfântul Petru înconjurat de numeroşi reprezentanţi ai clerului.

Ajutoarele Suveranului Pontif au coborât în cripta de sub altar, unde se află rămăşiţele Sfântului Apostol Petru, pentru a binecuvânta "palliumurile". Fâşiile de lână albă cu cinci cruci negre brodate au fost aşezate la gâtul celor 24 de noi arhiepiscopi chiar de Sfântul Părinte.

Vizibil slăbit, Papa Francisc a avut nevoie de ajutor pentru a finaliza ritualul. Abia a reuşit să îşi ridice mâinile cât să pună palliumurile la gâtul arhiepiscopilor, care îngenunchiaseră în faţa sa. La predica Sfintei Liturghii, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe enoriaşi să se îndrepte spre Dumnezeu, în momente de teamă.

Sfântul Părinte l-a îmbrăţişat pe Înaltpreasfinţitului Ioannis, Mitropolitul Pergamului, trimisul patriarhului Bartolomeu I al Constantinopolului, şi s-a rugat pentru unitatea celor două Biserici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a numit 24 noi arhiepiscopi!