Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, rugăciune la fluviul Iordan

Papa Francisc s-a aflat în Iordania, prima etapă a unui turneu în Orientul Mijlociu

Vezi și

Papa Francisc s-a aflat în Iordania, prima etapă a unui turneu în Orientul Mijlociu

Vizita Papei a început printr-o ceremonie oficială la palatul regal din Amman, unde a fost primit de regele şi regina Iordaniei. Suveranul pontif a făcut un prim apel la pace în faţa oficialităţilor locale şi a unor clerici musulmani şi creştini. "Mai mult ca oricând, este nevoie de o soluţie paşnică pentru criza din Siria, ca şi de o soluţie dreaptă pentru conflictul israelo-palestinian".

Papa şi-a repetat chemarea la pace pe stadionul din Amman, unde a celebrat liturghia în prezenţa a aproape 20.000 de credincioşi catolici. Printre aceştia se aflau pelerini din Liban, Siria şi alte ţări ale regiunii.

Ceremonia s-a desfăşurat fără niciun incident, cu excepţia momentului în care vântul i-a răpit Papei tradiţionala sa bonetă. Clericii prezenţi au fost destul de alarmaţi, dar suveranul pontif şi-a continuat predica fără nicio tulburare.

Un alt moment emoţionant al vizitei a fost popasul la fluviul Iordan. După ce s-a rugat la locul botezului lui Iisus, el s-a întâlnit cu refugiaţi din Siria şi a chemat, din nou, la încetarea luptelor fratricide din această ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, rugăciune la fluviul Iordan