Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, vizită istorică în Bulgaria

Începe vizita istorică a Papei Francisc în Bulgaria, o ţară, la fel ca a noastră, preponderent ortodoxă. Suveranul pontif se va întâlni cu preşedintele şi prim-ministrul Bulgariei, dar şi cu patriarhul. Papa se va ruga, de asemenea, în catedrala Sfântul Alexandr Nevski, din centrul Sofiei.

de Redactia Observator

la 05.05.2019, 11:28

Vezi și

Începe vizita istorică a Papei Francisc în Bulgaria, o ţară, la fel ca a noastră, preponderent ortodoxă. Suveranul pontif se va întâlni cu preşedintele şi prim-ministrul Bulgariei, dar şi cu patriarhul. Papa se va ruga, de asemenea, în catedrala Sfântul Alexandr Nevski, din centrul Sofiei. Mâine, suveranul pontif va vizita o tabără de refugiaţi. Iar marţi, înainte de a se întoarce la Roma, va face un popas într-o altă ţară balcanică, Macedonia de Nord.

Papa Francisc este al doilea suveran pontif care vizitează Bulgaria, după Ioan Paul al Doilea, în 2002. Dar legăturile acestei ţări cu Vaticanul sunt mai vechi. Într-un mesaj către bulgari, înregistrat înaintea vizitei, Suveranul Pontif a amintit că un înaintaş al său a reprezentat, multă vreme, Sfântul Scaun, la Sofia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe lângă liderii politici ai ţării, Papa se va întâlni şi cu patriarhul bisericii ortodoxe bulgare. Nu vor fi, însă, celebrate liturghii comune, deoarece patriarhia nu le aprobă. Dar suveranul pontif va vizita catedrala din Sofia şi se va ruga la tronul sfinţilor Chiril şi Metodiu, veneraţi atât de ortodocşi, cât şi de catolici.

Un moment important al vizitei va fi slujba oficiată în localitatea Rakovski, unde trăieşte cea mai numeroasă comunitate catolică din Bulgaria. Sute de copii vor primi, pentru prima dată, Sfânta Împărtăşanie, în prezenţa suveranului pontif. Localnicii s-au pregătit intens pentru marele eveniment.

Vizita se va încheia cu o rugăciune comună pentru pace, într-o piaţă centrală din Sofia. Papa se va îndrepta apoi spre Skopje, capitala Macedoniei de Nord şi oraşul natal al unei mari personalităţi a bisericii catolice, Maica Tereza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, vizită istorică în Bulgaria