Antena Meniu Search
x

Video "Pare ceva ireal, o demenţă". Scene apocalptice după incendiul din Hawaii. Localnicii, șocați când și-au văzut casele făcute scrum

Incendiul din Hawaii a curmat vieţile a cel puţin 93 de oameni. Pentru Statele Unite, este cel mai mare număr de victime provocate de foc în ultimul secol. Autorităţile se străduiesc să le găsească adăpost miilor de persoane care au rămas fără locuinţe

de Redactia Observator

la 13.08.2023, 20:50

Vezi și

Aceste imagini arată infernul prin care au trecut oamenii de pe insula Maui. Forţate de zidul de foc, câteva sute de persoane au sărit în ocean. Unii au rămas în ape opt ore, până au fost salvaţi. Alţii nu au ieşit niciodată. 

John Vea, evacuat din Lahaina: Ştiu că unii oameni au murit în apă când eram şi eu în apă. A fost foarte rău, nu am văzut niciodată aşa ceva. Nu o să uit niciodată! 

Pe şoseaua de pe malul oceanului, sunt încă zeci de maşini carbonizate, abandonate când flăcările au mistuit totul în cale.  

Donnie Roxx, evacuat din Lahaina: Toţi care erau în maşini s-au panicat, se întrebau unde să meargă. Avem un zid mare și lung spre mare. Așa că toată lumea a sărit peste dig în ocean. Vrei să arzi sau vrei să riști și, eventual, să te îneci? Mașinile explodau pentru că luaseră foc. Era întuneric. Era 4:00 după-amiaza, dar părea ca miezul nopții.

Pe acelaşi subiect

Incendii în Hawaii. Focul a distrus peste 2.200 de clădiri, iar pagubele se ridică la şase miliarde de dolari

Lahaina, un oraş cu 13.000 de locuitori, arată ca într-un film post-apocaliptic. Reveniţi la locuinţele lor, mulţi oameni au trăit un adevărat şoc. 

Localnic: Pare ceva ireal, o demenţă. Nici nu ştiu cum să explic ce văd. E ca o zonă de război. E trist pentru că locuiesc aici de 20 de ani și mergi pe unele străzi și nici nu mai recunoști pe ce stradă te afli. E haos şi distrugere. 

Guvernatorul statului a promis că oraşul va fi reconstruit. 

Josh Green, guvernator Hawaii: Oamenii poate vor simţi nevoia să se mute şi mă gândesc deja cum va putea statul să cumpere acel pământ. După ce durerea va trece, vrem să ne amintim de acest loc ca fiind unul magic. 

O mie de camere au fost rezervate la hoteluri, 500 dintre ele pentru cei evacuaţi. Prea puţin însă în condiţiile în care 4.500 de oameni nu au adăpost.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » "Pare ceva ireal, o demenţă". Scene apocalptice după incendiul din Hawaii. Localnicii, șocați când și-au văzut casele făcute scrum