Antena Meniu Search
x

Video Parlamentul israelian s-a autodizolvat. Noul premier al ţării, un fost actor de telenovele şi prezentator de ştiri

Parlamentul Israelului s-a autodizolvat, iar de la miezul nopţii funcţia de premier va fi preluată de Yair Lapid, actual ministru de externe şi adjunct al prim-ministrului demisionar Naftali Bennet.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 08:34

Vezi și

Până acum, Israelul a fost guvernat din iunie anul trecut de o coaliție de opt partide, mergând de la dreapta naționalistă, până la stânga radicală și incluzând chiar și un partid arab islamist. Tensiunile din coaliție şi-au spus, într-un final cuvântul.

Scopul ineditei alianţe a fost atins: l-a îndepărtat de la putere pe Benjamin Netanyahu, care ocupa funcţia de premier de nu mai puţin de 12 ani si se confrunta cu grave acuzatii de corupţie.

Analiştii politici susţin că si după al cincilea rând de alegeri în 4 ani, Parlamentul Israelului nu va avea o componenţă mult diferită, pentru că alegerile în Knesset se fac pe baza unui scrutin proporţional de listă naţională.

Interesant este si profilul noului premier - inainte sa fie politician a fost considerat unul dintre cei mai eligibili burlaci ai Israelului, actor de telenovele si apoi prezentator de stiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Parlamentul israelian s-a autodizolvat. Noul premier al ţării, un fost actor de telenovele şi prezentator de ştiri