Antena Meniu Search
x

Particule negre observate într-o doză de vaccin Moderna, în Japonia. Autoritățile au oprit de la administrare milioane de doze

Japonia a oprit de la administrare un lot de vaccin produs de Moderna, după ce un farmacist a observat câteva particule negre într-o doză de ser, transmite BBC. Anunţul vine la câteva zile după ce autorităţile japoneze au anunţat că investighează moartea a doi bărbaţi care au primit vaccinuri de la această companie.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 09:31

doză de vaccin Moderna
Particule negre observate într-o doză de vaccin Moderna, în Japonia - Profimedia Images

Aproape 3.800 de oameni au fost deja vaccinați cu serul din respectiva tranșă, până la momentul în care autoritățile din Japonia au decis suspendarea administrării de vaccin. În urmă cu o săptămână, guvernul nipon a anunțat că 1.63 de milioane de doze de vaccin Moderna au fost oprite în depozite, ca urmare a suspiciunii de contaminare. Nu este clar până la acest moment ce substanță anume a fost observată în respectiva doză de ser sau dacă fiolele contaminate reprezintă un pericol pentru sănătate. Moderna crede că problema de fabricaţie a fost generată în una dintre liniile de producţie din Spania. Ritmul de vaccinare din Japonia este unul relativ lent, cu doar 40% din populație vaccinată cu ambele doze.

Doi bărbați morți după ce s-au vaccinat cu serul Moderna

Doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 38 de ani, au murit în luna august după ce au primit a doua doză de Moderna dintr-unul din cele trei loturi suspendate de guvern în cursul săptămânii trecte, a precizat ministerul într-un comunicat, potrivit AFP. Cauza morţii lor este investigată, a adăugat ministerul, adăugând că "relaţia cauză-efect cu vaccinarea este necunoscută în acest moment". Cei doi bărbaţi, care au avut febră după ce au fost vaccinaţi, nu au avut alte probleme de sănătate sau antecedente de alergii.

Fabricantul Takeda, care este responsabil cu vânzările şi distribuirea vaccinului Moderna în Japonia, a spus că a primit "raportări de la câteva centre de vaccinare că substanţe străine au fost găsite în fiolele sigilate". "După consultarea cu Ministerul Sănătăţii, am decis să suspendăm folosirea vaccinului din trei loturi de astăzi", a spus compania, care a precizat că a informat Moderna şi a cerut o "anchetă urgentă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Particule negre observate într-o doză de vaccin Moderna, în Japonia. Autoritățile au oprit de la administrare milioane de doze