Antena Meniu Search
x

Patriarhul Moscovei le-a cerut femeilor să evite avortul și "să dea, în schimb, copiii Bisericii"

Biserica Ortodoxă din Rusia a cerut femeilor să evite avorturile și, în schimb, să dea copiii instituțiilor bisericești.

de Redactia Observator

la 14.05.2021, 11:01

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse
Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse - Getty Images

„Dă-i naștere copilului și dă-l nouă nouă, Bisericii, și vom face tot ce putem pentru a-l pune pe picioare”, a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Cu această propunere, el dorește, de asemenea, să contribuie la atenuarea problemei demografice a Rusiei, scrie dpa

„Suntem o țară mare și trebuie să devenim mai numeroși”, a mai declarat Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii. "O modalitate de a face acest lucru", a spus el, "este să faci mai puține avorturi".

Anul trecut, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion, parțial, din cauza numeroaselor decese cauzate de coronavirus. Cifrele scad de ani de zile din cauza situației economice dificile a multor familii.

În paralel, a scăzut și numărul de avorturi înregistrate. După prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1992, s-au efectuat aproximativ 3,5 milioane de avorturi, iar în 2020, numărul a scăzut la aproximativ jumătate de milion.

Patriarhul Kirill a dat asigurări și femeilor care decid împotriva avortului: „Acceptăm pe toată lumea, indiferent de religie și cetățenie”. El a spus că biserica a înființat 77 de centre de criză între Kaliningrad și Kamchatka pentru femeile însărcinate aflate în dificultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Patriarhul Moscovei le-a cerut femeilor să evite avortul și "să dea, în schimb, copiii Bisericii"