Antena Meniu Search
x

Patronii din industria alimentară din Marea Britanie vor să apeleze la deţinuţi pentru a anula deficitul de angajaţi

Patronii din industria alimentară din Marea Britanie anunţă că se confruntă cu un deficit mare de angajaţi şi vor să solicite autorităţilor posibilitatea de a apela la deţinuţi pentru a acoperi locurile de muncă disponibile în sistem.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 16:04

Deţinuţii ar putea lucra la realizarea produselor din carne
Deţinuţii ar putea lucra la realizarea produselor din carne - Richard J Greenman/Alamy via The Guardian
  • Zeci de mii de locuri au devenit disponibile în Marea Britanie, după ce mulţi angajaţi au preferat să se întoarcă în ţările de provenienţă din cauza Brexit.

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor Independenţi de Carne, care au precizat că sunt în discuţii cu reprezentanţii Guvernului pentru ca aceştia să le uşureze condiţiile în care ei să poată apela la deţinuţi pentru a acoperi posturile disponibile.

Conform The Guardian, producătorii de carne mizează, în demersul lor, pe ideea că sistemul de muncă din Marea Britanie a suferit o dublă lovitură în ultima perioadă, atât din cauza Brexit, cât şi din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că s-a ajuns la un deficit mare de angajaţi.

Marea Britanie duce lipsă de angajaţi, după ce mulţi s-au întors în ţările din care proveneau din cauza Brexit

Tony Goodger, reprezentant al Asociaţiei Producătorilor Independenţi de Carne, a precizat că o parte dintre membrii asociaţiei au apelat deja la deţinuţi prin intermediul unor programe care au primit licenţe temporare, iar avantajele sunt numeroase. Totuşi, Goodger a precizat şi că patronii din industria alimentară se confruntă cu o criză de personal, iar autorităţile nu oferă soluţii viabile în condiţiile în care reprezentanţii mai multor închisori au anunţat că au atins numărul maxim de deţinuţi care puteau obţine posibilitatea de a lucra în afara închisorii pe parcursul zilei.

Zeci de mii de locuri de muncă au devenit disponibile în industria alimentară din Marea Britanie după Brexit, respectiv după ce angajaţi proveniţi din alte state ale Uniunii Europene au decis să se întoarcă acasă. De asemenea, 90.000 de locuri de muncă ar fi disponibile pentru camioane, iar probleme sunt şi în industria HoReCa în special din cauza numărului mare de angajaţi care necesită, prin rotaţie, să se izoleze după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu Covid. Patronii din Marea Britanie atrag atenţia că, într-un final, tot consumatorii vor avea de suferit din cauza acestei lipse de personal din diferite domenii de activitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Patronii din industria alimentară din Marea Britanie vor să apeleze la deţinuţi pentru a anula deficitul de angajaţi