Antena Meniu Search
x

Galerie foto Patru morţi şi zeci de răniţi în incendiul cumplit din Valencia. Focul s-ar fi extins rapid la cele două clădiri din cauza izolaţiei

Cel puţin patru persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-un incendiu devastator care a cuprins două clădiri rezidenţiale în oraşul Valencia, din estul Spaniei. Focul a izbucnit într-un apartament aflat la etajul al patrulea, după care a început să se extindă şi la clădirea alăturată. Premierul spaniol Pedro Sanchez s-a declarat şocat de incidentul teribil şi a dat asigurări, printr-un mesaj postat pe platforma X, că a oferă tot ajutorul necesar. Atenţie, urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 09:38

Vezi și

Locuitorii din Valencia nu vor uita niciodată ziua de 22 februarie 2024. Imaginile sunt de-a dreptul şocante! Momentele de panică şi teroare s-au instalat în jurul orei 17:30, atunci când a fost dată şi alarma. Focul a pornit de la etajul patru al blocului, iar din cauza vântului puternic, s-a răspândit în doar zece minute şi la o clădire vecină, de 10 etaje. Nu mai puţin de 20 de echipaje de pompieri au fost chemaţi la intervenţie.

Locatar: Din primul moment s-a propagat focul prin ferestre, pe faţadă, flăcările ieşeau pe toate părţile, iar balconul a fost înghiţit în totalitate. 

Printre răniţi, pompieri şi copii

Câțiva dintre locuitori s-au refugiat pe balcoane apartamentelor pline de fum și au fost salvați de pompieri cu ajutorul scărilor. Printre răniţi sunt şi șase pompieri, dar și un copil. Locatarii blocurilor au pierdut tot, iar pentru o bună perioadă de timp vor fi cazaţi în hoteluri.

Pe acelaşi subiect

Acest pompier a sărit pe saltelele de urgenţă şi s-a salvat în ultimul moment. Pentru alţii, din păcate, nu s-a mai putut face nimic.

Jorge Suarez, directorul adjunct pentru situaţii de urgenţă: Patru persoane sunt confirmate moarte. Nu avem alte informaţii. Nu se poate indica momentan când se va putea intra în clădire. Rudele au fost informate cu privire la lista persoanelor internate în spitale. Primele persoane care trebuie să fie informate sunt rudele.

20 de persoane sunt dispărute

Alte peste douăzeci de persoane sunt date dispărute. Complexul a fost construit în anul 2000 și are în total 138 de apartamente, în care locuiesc aproximativ 450 de persoane. Specialiştii sunt de părere că extinderea incendiului ar fi putut fi cauzată de anveloparea clădirii cu plăci de aluminiu şi un izolator din spumă poliuretanică. Însă, o ancheta va stabili cauzele exacte ale producerii incendiului. Dupa acest incident tragic, primaria din Valencia va decreta trei zile de doliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Patru morţi şi zeci de răniţi în incendiul cumplit din Valencia. Focul s-ar fi extins rapid la cele două clădiri din cauza izolaţiei