Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Penurie de vaccin în Regatul Unit. Britanicii se tem că rămân fără ser suficient din cauza întârzierilor a 5 milioane de doze

Aprovizionarea cu vaccin în Marea Britanie este afectată de întârzierea unui transport de 5 milioane de doze de ser AstraZeneca din India.

de Redactia Observator

la 18.03.2021 , 17:06

Penurie de vaccin în Regatul Unit. Britanicii se tem că rămân fără ser suficient din cauza întârzierilor a 5 milioane de doze - Profimedia

În Regatul Unit sunt temeri în legătură cu o penurie de vaccin împotriva coronavirusului, din cauza livrării cu întârziere a 5 milioane de doze de ser AstraZeneca din India.

Întârzierea transportului de 5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca va duce la o cantitatea mai mică de ser disponibil în Marea Britanie în luna aprilie. Încărcătura de vaccin, produs de Serum Institute din India, a fost blocată timp de patru săptămâni, potrivit BBC. Serum Institute este cel mai mare producător mondial de vaccinuri şi urmează să producă anul acesta un miliard de doze de vaccin AstraZeneca. 

Secretarul de stat, Robert Jenrick a declarat că nicio fabrică și nicio țară nu sunt responsabile pentru problemele de aprovizionare. Agenția Națională pentru Sănătate insistă că este încă pe drumul cel bun pentru a oferi o primă doză tuturor adulților până la sfârșitul lunii iulie. NHS a avertizat cu privire la o reducere a aprovizionării în luna aprilie, într-o scrisoare către organizațiile locale de sănătate, miercuri.

Articolul continuă după reclamă

Vestea vine în contextul în care Uniunea Europeană a amenințat joi că interzice exporturile de vaccin pentru COVID-19 către Marea Britanie pentru a-și proteja stocurile deficitare de doze de ser, destinate cețățenilor ei. UE se confruntă cu al treilea val al pandemiei ce ar pune în dificultate planurile de reluare a liberei circulații la vară. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Penurie de vaccin în Regatul Unit. Britanicii se tem că rămân fără ser suficient din cauza întârzierilor a 5 milioane de doze