Antena Meniu Search
x

Percheziții la un fost ministru ucrainean în cazul elicopterului prăbușit lângă Kiev în ianuarie

Fostul ministru de interne ucrainean Arsen Avakov a declarat că locuinţa sa a fost percheziţionată miercuri de oficiali de securitate în cadrul unei investigaţii asupra achiziţionării de elicoptere Airbus, relatează Ukrainska Pravda, preluată de Reuters. Un elicopter Airbus s-a prăbuşit pe 18 ianuarie într-o suburbie a Kievului, provocând moartea a 14 persoane, între care ministrul de interne Denis Monastirski şi alţi oficiali ai ministerului, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 18:40

Percheziții la un fost ministru ucrainean în cazul elicopterului prăbușit lângă Kiev în ianuarie - Profimedia

Serviciul securităţii de stat al Ucrainei (SBU) nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta informaţiile difuzate de Ukrainska Pravda. Şeful partidului la putere în Ucraina a confirmat ulterior că locuinţa lui Avakov a fost percheziţionată.

Ukrainska Pravda l-a citat pe Avakov cu declaraţia că percheziţia este legată de prăbuşirea elicopterului. "S-au uitat la contractele cu Airbus din urmă cu şase ani", a adăugat acesta.

Avakov, în vârstă de 59 de ani, a demisionat din funcţia de ministru de interne în iulie 2021. Înainte de a-şi prezenta demisia, el era unul dintre cei mai puternici oficiali ai ţării, deţinând funcţia de ministru de interne timp de peste şapte ani, notează Reuters. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Percheziții la un fost ministru ucrainean în cazul elicopterului prăbușit lângă Kiev în ianuarie