Antena Meniu Search
x

Peste 100 de persoane care au fost răpite în Nigeria şi-au recăpătat libertatea după 40 de zile de captivitate

Peste 100 de civili, răpiți la începutul lunii iunie de bărbați înarmați în satul Manawa din nord-vestul Nigeriei, și-au recăpătat libertatea după 42 de zile de captivitate, au anunțat marți autoritățile din regiunea Zamfara.

de Redactia Observator

la 21.07.2021, 11:21

Peste 100 de eprsoane au fot răpite în Nigeria, în luna iunie
Peste 100 de eprsoane au fot răpite în Nigeria, în luna iunie - Profimedia

„La data de 8 iunie 2021, bandiții au invadat satul Manawa și au răpit 100 de săteni, inclusiv femei, majoritatea tinere mame, bărbați și copii. Victimele, care au fost reținute de răpitori timp de 42 de zile au fost eliberate fără plata vreunei răscumpărări", transmite poliţia din Zamfara, potrivit Le Figaro. Autorităţile nu au specificat încă modul în care a avut loc eliberarea persoanelor răpite.

Locuitorii din nord-vestul Nigeriei sunt de câțiva ani martorii activităților bandelor criminale care atacă și răpesc sătenii, le fură animalele și le ard casele. Armata a acţionat recent cu noi întăriri militare în regiune, inclusiv avioane de luptă, pentru a pune capăt violenței „bandiților”, care au ca activitate principală în ultima perioadă răpirea elevilor din şcoli în schimbul răscumpărărilor. Se știe că infractorii se adăpostesc în zone ale pădurii Rugu, din regiunile Niger, Katsina, Kaduna și Zamfara.

Oficialii regiunii Zamfara au negociat în decembrie anul trecut eliberarea a 344 de băieți care fuseseră răpiți de bandiți de la internatul din statul vecin Katsina. Deşi autorităţile neagă cu vehemenţă plata vreunei răscumpărări pentru fiecare eliberare, experţii în securitate pun la îndoială acest lucru şi consideră că acest lucru va duce la o creștere a răpirilor în aceste regiuni afectate de sărăcie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Peste 100 de persoane care au fost răpite în Nigeria şi-au recăpătat libertatea după 40 de zile de captivitate