Antena Meniu Search
x

Peste 116 tone de cocaină confiscate în operațiuni coordonate de autorităţile din Columbia

Guvernul columbian a anunțat marți că peste 116 tone de cocaină au fost confiscate într-o lună și jumătate de operațiuni militare comune cu țări din America și Europa.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 04.08.2021, 08:44

Peste 116 tone de cocaină au fost confiscate
Peste 116 tone de cocaină au fost confiscate - Profimedia

"Lupta coordonată și multilaterală realizată de Operațiunea Orion, în faza a șaptea, rezultă din capacitatea tuturor țărilor de a înțelege că împreună putem fi mai eficienți în lupta împotriva traficului de droguri" , a declarat președintele Iván Duque de la palatul prezidențial. Cele 116 tone de cocaină au fost confiscate în perioada 15 mai - 30 iunie ca parte a operațiunilor militare în aer, pe uscat și în apele din Caraibe, Pacific și Atlantic., potrivit Le Figaro.

Columbia, principalul producător mondial de cocaină

Columbia a coordonat diverse acțiuni cu alte 38 de țări americane și europene ca parte a operațiunii Orion desfășurate în perioade succesive începând cu 2018. Guvernul a mai indicat că au fost arestate 539 de persoane de naționalități diferite, iar 69 de bărci, trei semi-submersibile și cinci avioane confiscate. Operațiunea a implicat agenți ai forțelor de securitate din Germania, Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Costa Rica, Ecuador, Statele Unite, Spania, Franța, Țările de Jos, Panama, Paraguay și Peru, în special.

Columbia este țara în care se cultivă cele mai multe frunze de cocaină din lume, cu 143.000 de hectare plantate în 2020 și un potențial de producție de 1.228 tone de cocaină, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Potrivit guvernului, autoritățile au confiscat peste 500 de tone de cocaină anul trecut și au distrus 130.000 de hectare de plantații de coca. Statele Unite sunt cel mai mare consumator de droguri produse de Columbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 116 tone de cocaină confiscate în operațiuni coordonate de autorităţile din Columbia