Antena Meniu Search
x

Foto Peste 50 de muncitori români, găsiți în condiții umilitoare și periculoase la o fermă din Olanda

Peste 50 de muncitori români au fost ținuți în condiții umilitoare și periculoase la un complex fermier din Linne, Olanda. Autoritățile locale au descoperit situația în cursul zilei de joi, 28 mai, în urma unor controale efectuate de polițiști și angajați din serviciile sociale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.06.2021, 16:30

Peste 50 de muncitori români, găsiți în condiții umilitoare și periculoase la o fermă din Olanda
Românii dormeau îngrămădiți, în condiții insalubre, și păreau că se tem de administratorii fermei - Municipalitatea Maasgouw via 1limburg.nl

"Rareori am experimentat o situație atât de degradantă. În special condițiile periculoase în care am găsit oamenii a făcut imposibilă amânarea măsurilor", a declarat Stef Strous, primarul municipalității Maasgouw. Oficialul a precizat că românii i-au dat impresia că sunt neglijați, vulnerabili și se tem de administratorul complexului. Muncitorii stăteau în câteva clădiri din jurul fermei, unde au fost găsite aproape 70 de paturi suprapuse.

Românii dormeau în paturi suprapuse ce ajungeau până la tavan

Potrivit oficialilor olandezi, clădirile în care stăteau românii erau vechi, poluate, neglijate și periculoase. Paturile suprapuse ajungeau până la tavan, ventilația era deficitară iar la unele ferestre fuseseră montate gratii. În timpul inspecției s-au descoperit butelii cu arzătoare, în camerele în care se dormea, nu existau alarme în caz de incendiu și nici stingătoare Cuplul care deține complexul fermier avea copii ale documentelor de identitate, însă nu ținea registre de noapte cu privire la muncitorii cazați. O inspecție a fost făcută și pe data de 20 mai, atunci fiind găsiți doar câțiva muncitori. Potrivit publicației 1limburg.nl, în acest moment nu se știe unde se află românii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peste 50 de muncitori români, găsiți în condiții umilitoare și periculoase la o fermă din Olanda