Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peste 5.000 de pompieri se chinuie să stingă unul dintre cele mai mari incendii din California. Focul a distrus mai bine de 1500 de kilometri pătraţi de pădure

Întreaga planetă arde de la un capăt la altul din cauza temperaturilor neobişnuit de ridicate. În Europa, sute de oameni au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele în Italia şi Grecia, din cauza flăcărilor foarte puternice. Peste ocean, mii de pompieri încearcă să stingă cele mai puternice incendii din istoria statului american California. Cercetătorii avertizează că fumul provocat de flăcări afectează atât planeta, cât şi sănătatea noastră. 

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 08:16

Roma este învăluită în fum şi în flăcări. Un incendiu izbucnit într-un tufiş s-a extins în cartierul Ponte Mammolo din capitala italiană. 120 de oameni - localnici şi turişti- au fost evacuaţi de urgenţă.

Pompierii încearcă să ţină sub control focarele din oraş. Flăcările, întreţinute de vânt şi caniculă, au cuprins două maşini şi s-au apropiat foarte mult de casele oamenilor.

Şi Sardinia a fost mistuită de flăcări. 700 de hectare au fost distruse de foc, iar mai multe elicoptere şi avioane au fost aduse pentru lupta cu incendiul. 

Vezi și

Incendii uriaşe în Grecia şi Bulgaria

Pe acelaşi subiect

Focul mistuie si Grecia. Un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control a cuprins insula Evia.

Cei peste 200 de pompieri s-au luptat pentru a doua zi la rând cu flăcările. Fumul gros a acoperit întreg cerul, iar avioanele şi elicopterele s-au apropiat cu greu de focare. Locuitorii au fost îndrumaţi să-şi părăsească de urgenţă casele încă de la primele ore ale zilei.

40 de pompieri români şi 8 autospeciale au plecat spre oraşul grec Nea Makri, de lângă Atena, pentru o misiune de sprijin. Doar în acest an, flăcările au pârjolit aproape 15.000 de hectare.

Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit si în apropierea satului Mikrevo, din sudul Bulgariei. Flăcările sunt extinse de vântul puternic, iar pompierii încearcă să le stingă înainte să ajungă în unul dintre satele învecinate.

Aproximativ 110 persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, iar într-un sat din apropiere a fost declarată stare de urgenţă.

Incendiile din Macedonia de Nord au luat viaţa unui vârstnic şi au distrus zeci de case. Oficialii cer ajutorul imediat al Uniunii Europene.

Cel mai mare incendiu din istoria Californiei

Se duc lupte grele şi peste ocean. Aproape 5.000 de pompieri încearcă să stingă cel mai mare incendiu din istoria statului California. Într-o săptămână, focul a distrus peste 1500 de kilometri pătraţi de pădure.

Incendiile au efect de domino la nivel mondial, spun experţii. În doar două luni, au eliberat peste 40 de megatone de dioxid de carbon în atmosferă, ce contribuie la încălzirea globală. Şi nu e tot. Un studiu realizat de cercetătorii americani a arătat că particulele fine eliberate de fum pot creşte riscul de demenţă cu peste 20 la sută.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Peste 5.000 de pompieri se chinuie să stingă unul dintre cele mai mari incendii din California. Focul a distrus mai bine de 1500 de kilometri pătraţi de pădure