Antena Meniu Search
x

Pfizer a început testele pentru un medicament care ar putea preveni Covid 19. Se va administra pe cale orală

Pfizer a anunţat luni, 27 septembrie, că a început testele pentru un medicament antiviral menit să prevină apariţia simptomelor grave la cei expuşi deja la coronavirus, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 21:02

Pfizer a început testele pentru un medicament care ar putea preveni Covid 19. Se va administra pe cale orală
- Shutterstock

Medicamentul a fost denumit, în faza iniţială PF-07231332, se va administra oral şi va fi testat pe 2.660 de adulţi sănătoşi. Testul va consta în punerea "subiecţilor" sănătoşi în aceeaşi încăpere cu o persoană infectată cu coronavirus, care a dezvoltat deja simptome de Covid 19. În cadrul testului, participanţilor li se va administra medicamentul Pfizer, în combinaţie cu o doză scăzută de ritonavir, un medicament folosit în trecut pentru tratarea infecţiei cu HIV.

Cursa "înarmării" pentru giganţii din industria Pharma

Pfizer a anunţat că lucrează la un astfel de medicament experimental încă din luna aprilie. La acea vreme, Pfizer spunea că medicamentul ar putea fi disponibil până la finalul anului.

Merck și Ridgeback Biotherapeutics, alţi doi "giganţi" din industria Pharma au anunţat, de asemenea, la începutul acestei luni că au început testele pentru propriul medicament împotriva Covid 19. Acesta se numeşte "molnupiravir" şi ar trebui să prevină îmbolnăvirea simptomatică la persoanele deja infectate sau expuse la coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » Pfizer a început testele pentru un medicament care ar putea preveni Covid 19. Se va administra pe cale orală