Antena Meniu Search
x

Foto Planuri secrete de luptă, pierdute de o unitate rusească. Cât a estimat Armata Rusiei că va dura invazia

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat pe Facebook mai multe documente ce ar fi fost lăsate în urmă sau pierdute de o unitate militară rusească implicată în invazie. Potrivit ucrainenilor, Rusia ar fi plănuit un război de doar 15 zile - o operațiune militară ce ar fi trebuit să se termine pe 6 martie.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 20:08

"Datorită acțiunilor de succes ale unei unități din Armata Ucrainei, ocupanții ruși nu pierd doar tehnologie și oameni. În panică, pierd și documente secrete. Da, avem planificarea acțiunilor unei unități de la Flota Mării Negre a Federației Ruse. Documentele includ hărți, sarcini de luptă, tabele cu nume, etc. Din informațiile pe care le-am obținut știm că documentele planificării războiului cu Ucraina au fost aprobate pe 18 ianuarie 2022, iar invazia urma să dureze 15 zile, de pe 20 februarie pe 6 martie. [...[ Scopul final al acestor unități era blocarea și controlul orașului Mariupol", au transmis reprezentanți Ministerului Apărării din Ucraina.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Așa că data viitoare când un prizonier spune că a venit aici să studieze să nu îl credeți! Ei știau, au plănuit și s-au pregătit. Și un singur mesaj către ocupanții ruși: lăsați echipamentele militare și documentele secrete aici, avem nevoie de el: în primul rând, pentru apărătorii noștri, iar în al doilea rând pentru Tribunalul de la Haga", se arată în postarea autorităților ucrainene.

Pe acelaşi subiect

Soldații ruși discută nesecurizat în Ucraina. Comunicările lor prin radio ar fi fost înregistrate

Informațiile dobândite de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina ar indica o imensă lipsă de sprijin logistic pentru armata lui Vladimir Putin. Shadowbreak Intl., un grup britanic de informații și analize militare, a publicat pe Twitter înregistrări ale comunicațiilor radio dintre soldații ruși care luptă în Ucraina. Din discuții reiese că soldații ruși ar fi tras unii în alții din cauza lipsei de suport logistic. În plus, comunică nesecurizat prin radio și mii de oameni le pot asculta convorbirile și chiar bruia. ”Este un război unic pentru 2022 la capitolul supraveghere”, susține sursa citată.

O poveste documentată pe un cont de Instagram de un fost soldat american poate explica că motivul pentru asta este o proastă pregătire logistică. Potrivit sursei, pe 27 februarie 2022, în a patra zi de război, un fost soldat rus ar fi povestit următoarele: ”Nimeni nu vrea să lupte. Acesta e adevărul. Aproximativ jumătate dintre soldați habar nu aveau ce fac. Urmau să meargă la un loc de exerciții... Pe drum, telefoanele le-au fost confiscate și li s-a livrat muniție reală (lucru relativ normal pentru exerciții mari). Câteva ore mai târziu, se trage brusc asupra lor și trebuie să se apere (în calitate de invadatori, știu că asta pare ridicol)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Planuri secrete de luptă, pierdute de o unitate rusească. Cât a estimat Armata Rusiei că va dura invazia