Antena Meniu Search
x

Polonia și România cer activarea Articolului 4 al Tratatului NATO

Guvernul polonez a anunţat joi că a cerut NATO activarea articolului 4 al Tratatului Alianţei, ce prevede consultări în situaţie de ameninţare la adresa securităţii uneia din părţile semnatare, în urma atacului declanşat de Rusia în Ucraina. Aceeași cerere a fost făcută și de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 10:41

Polonia și România cer activarea articolului 4 al Tratatului NATO
Polonia și România cer activarea articolului 4 al Tratatului NATO - Profimedia Images

"Acum un moment, ambasadorul (polonez) la Bruxelles a înaintat o astfel de cerere secretarului general al NATO, împreună cu un grup de aliaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller.

Totodată, și ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunţat joi că a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington.

"În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, am cerut Misiunii României la NATO să ceară împreună cu alţi aliaţi activarea art. 4 din Tratatul de la Washington - care stabileşte un mecanism de consultare între aliaţi - cu privire la impactul situaţiei actuale asupra securităţii aliaţilor", a informat Aurescu, pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce prevede Articolul 4

"Părţile vor avea consultări comune ori de câte ori vreuna dintre ele va considera că este ameninţată integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea vreuneia dintre părţi", prevede articolul 4 din Tratatul Nord-Atlantic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Polonia și România cer activarea Articolului 4 al Tratatului NATO