Antena Meniu Search
x

Populaţia lumii a depăşit opt miliarde de locuitori. ONU estimează că vom atinge un nou prag în 15 ani

Populaţia mondială depăşeşte marţi opt miliarde de locuitori, potrivit unor estimări oficiale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care vede în acest lucru "un jalon important al dezvoltării umane" şi o amintire, în timpul COP27, a "responsabilităţii noastre comune de a avea grijă de planeta noastră", relatează AFP, potrivit News.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 15.11.2022, 11:18

Populaţia lumii
Populaţia mondială depăşeşte marţi opt miliarde de locuitori, potrivit unor estimări oficiale ale ONU - Shutterstock

ONU consideră că "această creştere fără precedent" - existau 2,5 miliarde de locuitori în 1950 - este rezultatul "unei creşteri treptate a duratei de viaţă mulţumită progreselor realizate în domeniul sănătăţii publice, nutriţiei, igienei personale şi medicinei".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

ONU estimează că populaţia va fi de 20,4 de miliarde de locuitori în 2080

Însă creşterea demografică ridică totodată provocări redutabile ţărilor celor mai sărace - în care se concentrează. Terra avea mai puţin de un miliard de locuitori până în anii 1800, însă a trecut de la şapte la opt miliarde în doar 12 ani.

Un semn al încetinirii demografice este faptul că are nevoie de aproximativ 15 ani pentru a atinge nouă miliarde de locuitori în 2037. ONU preconizează un "vârf" de 20,4 miliarde de locuitori în anii 2080 şi o stagnare până la sfârşitul acestui secol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri externe » Populaţia lumii a depăşit opt miliarde de locuitori. ONU estimează că vom atinge un nou prag în 15 ani