Antena Meniu Search
x

Povestea lui Snake, motănelul care a supravieţuit bombardamentelor infernale de pe Insula Şerpilor. Militari ucraineni: "Misiune îndeplinită, avem un coleg nou"

Rând pe rând, Insula Şerpilor a fost bombardată fie de ruşi, fie de ucraineni. Fiind un punct de o importanţă strategică extremă, insula aflată la doar câţiva zeci de kilometri de România a fost mereu un obiectiv luat în vizor în timpul războiului.

de Redactia Observator

la 23.07.2022, 09:30

Povestea lui Snake, motănelul care a supravieţuit bombardamentelor infernale de pe Insula Şerpilor. Militari ucraineni: "Misiune îndeplinită, avem un coleg nou"

Ultimul raid asupra Insulei Şerpilor a fost al trupelor speciale ucrainene. Soldaţii ucraineni au reuşit să elibereze insula de 17 hectare din Marea Neagră şi să-şi instaleze acolo steagul. Printre ruinele bombardamentelor, militarii au găsit şi un pisoi. Nu se ştie cum a ajuns animăluţul pe insulă, dacă e un pisoi "rus" sau "ucrainean" şi nici cum a reuşit să supravieţuiască iadului dezlănţuit de bombe.

Snake a devenit mascota trupelor speciale ucrainene

Cert este că militarii ucraineni l-au luat cu ei la întoarcere şi l-au botezat, cum altfel, Snake. Micuţul Snake este acum cel mai alintat membru al trupelor speciale ucrainene şi a devenit mascota unităţii de elită. La două săptămâni după ce a fost salvat, Snake a fost prezentat şi jurnaliştilor. "În prima fază a operațiunii, am filmat insula cu o dronă. Comandantul nostru a observat un mic camarad acolo și ne-a ordonat să-l recuperăm, ca parte a misiunii noastre. Ne-a găsit el pe noi. Ne-am gândit că ne va fi greu să dăm de el, dar a venit singur. Până la urmă totul s-a sfârșit cu bine. Raportul pe care i l-am făcut comandantului, după ce am părăsit insula a fost: Misiune încheiată, fără victime. Încă un membru al echipei - un pisoi pe nume Șarpe", a declarat pentru Reuters, unul dintre soldaţii care a luat parte la misiunea de pe Insula Şerpilor.

Întrebaţi de jurnalişti dacă Snake va fi adoptat de unul dintre ei, soldaţii au evitat să ofere un răspuns ceea ce înseamnă că pisoiul va rămâne în cazarmă şi va fi, aşa cum afirma şi militarul ucrainean, încă un membru al trupelor speciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Povestea lui Snake, motănelul care a supravieţuit bombardamentelor infernale de pe Insula Şerpilor. Militari ucraineni: "Misiune îndeplinită, avem un coleg nou"