Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premieră medicală în SUA. Un pacient de 58 de ani a primit o inimă de titan până a fost găsit un organ pentru transplant

Premieră în lumea medicală. Un pacient, în vârstă de 58 de ani, din Statele Unite a primit o inimă artificială totală BiVACOR, la începutul acestei luni, ca o soluție temporară până când a fost găsit un organ pentru transplant, scrie Daily Express.

de Redactia Observator

la 27.07.2024 , 13:08

Premieriă medicală în SUA. Un pacient de 58 de ani a primit o inimă de titan până a fost găsit un organ pentru transplant Premieriă medicală în SUA. Un pacient de 58 de ani a primit o inimă de titan până a fost găsit un organ pentru transplant - Texas Heart Institute

Institutul Inimii din Texas (THI) și BiVACOR, o companie care produce dispozitive medicale în stadiu clinic, au anunțat realizarea primei implantări a unei inimi artificiale, din titan, la un om. Dispozitivul folosește tehnologia de levitație magnetică cu același principiu folosit în trenurile de mare viteză. Aceasta oferă o soluție provizorie pentru pacienții cu afecțiuni grave, în așteptarea unei inimi de la un donator.

Pe 9 iulie, o echipă de specialişti din cadrul Institutului Inimii din Texas a implantat inima TAH la un pacient în vârstă de 57 de ani, aflat în șoc cardiogenic, aflat pe lista de aşteptare pentru un transplant. 

Operația, care a durat aproape șase ore, a permis pacientului să fie deconectat de la dispozitivele medicale, în a treia zi postoperator, și să stea pe un scaun în aceeași zi. La o săptămână de la intervenţie a putut să facă câţiva paşi, deplasându-se pe o distanță de 150 de metri.

Articolul continuă după reclamă

Din fericire, bărbatul nu a avut mult de aşteptat după un organ compatibil, iar în a opta zi de la operaţia realizată în premieră a primit şi vestea cea mare: o inimă era disponibilă pentru el.  Datorită intervenţiei chirurgicale inovatoare, pacientul şi-a celebrat cea de-a 58-a aniversare, în prezent recuperându-se la spital, sub supravegherea medicilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Premieră medicală în SUA. Un pacient de 58 de ani a primit o inimă de titan până a fost găsit un organ pentru transplant