Antena Meniu Search
x

Premierul Japoniei, vizită surpriză la Kiev. China speră că vizita va ''răcori situația'' şi ''nu opusul''

Premierul japonez Fumio Kishida se află în drum spre Kiev pentru o vizită surpriză şi o întâlnire, marţi, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat Ministerul de Externe de la Tokyo, citat de AFP. Prim-ministrul îi va "transmite preşedintelui Zelenski respectul său pentru curajul şi perseverenţa poporului ucrainean care îşi apără patria sub comanda sa, precum şi solidaritatea şi sprijinul neclintit pentru Ucraina oficialului  va contribui la ''răcorirea situaţiei'' şi ''nu opusul'', a declarat marţi purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing, Wang Wenbin, transmite EFE. Oficialul chinez a apreciat că întreaga comunitate internaţională trebuie ''să se menţină pe direcţia corectă de a căuta pacea'' şi ''de a promova discuţiile care să creeze condiţiile necesare pentru o soluţionare politică a 'crizei' din Ucraina'', transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 12:33

Fumio Kishida, premierul Japoniei, și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Premierul Japoniei merge la Kiev să se întâlnească cu Zekenski. China speră că vizita va contribui la la ''răcorirea situaţiei'' - Profimedia

Kishida călătoreşte marţi în Ucraina pentru a se reuni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a informat în cursul dimineţii Ministerul de Externe din Japonia. Vizita liderului nipon în Ucraina coincide cu cea a preşedintelui chinez Xi Jinping la Moscova. Se aşteaptă ca, după vizita în Rusia, Xi să discute cu Zelenski, cu toate că Occidentul priveşte cu scepticism tentativele de mediere ale Chinei.

În discuţiile purtate luni la Moscova, Xi i-a transmis omologului său rus Vladimir Putin că ''majoritatea ţărilor sprijină detensionarea'' în privinţa ''conflictului'' din Ucraina, a transmis marţi MAE chinez într-un comunicat.

''Doresc să fie promovate pacea şi dialogul şi nu sunt de acord să se pună şi mai multe paie pe foc'', a declarat Xi în timpul celor patru ore şi jumătate de discuţii cu Putin, potrivit comunicatului citat. China, care se opune sancţiunilor împotriva Rusiei deoarece, în opinia sa, ''nu rezolvă problemele'', a emis recent un document de luare de poziţie în care a cerut ''o soluţie politică'' la război, propunere criticată de Occident pentru că pune pe acelaşi plan ''agresorul şi victima'' agresiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Premierul Japoniei, vizită surpriză la Kiev. China speră că vizita va ''răcori situația'' şi ''nu opusul''