Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul din Kosovo și-a cerut scuze după ce a greşit o problemă de matematică la inaugurarea unei şcoli

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, şi-a cerut scuze public elevilor pentru că a făcut o greşeală în timp ce rezolva o problemă de matematică, miercuri, în timpul inaugurării unei şcoli, relatează POLITICO.

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 21:18

Premierul kosovar îşi cere scuze după ce a greşit o problemă de matematică la inaugurarea unei şcoli
Premierul kosovar îşi cere scuze după ce a greşit o problemă de matematică la inaugurarea unei şcoli - Profimedia Images

„Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă în noua clădire a şcolii voastre. Bucuria voastră de astăzi m-a făcut să tânjesc după băncile şcolii”, a scris Kurti într-o postare pe Facebook, miercuri seara. „Dar trebuie să spun că acum mă bucur că nu eram elev, pentru că nu aş fi obţinut o notă de trecere”, a mărturisit premierul kosovar.

Comentariile premierului albanez au venit după ce un videoclip al incidentului cu problema de algebră a devenit viral pe reţelele sociale. Clipul îl surprinde pe Kurti rezolvând fără efort o ecuaţie matematică în faţa unei clase în timpul deschiderii unei noi şcoli în Podujevo, în nord-estul Kosovo. După ce Kurti a rezolvat cu încredere ghicitoarea matematică, toată lumea din sală a aplaudat, chiar şi ministrul educaţiei Arbërie Nagavci.

"Nu aş fi obţinut o notă de trecere"

Articolul continuă după reclamă

A existat o singură problemă: Kurti a avut un răspuns greşit. Utilizatorii reţelelor sociale au observat rapid greşeala din soluţia lui Kurti, care ar fi trebuit să fie x=0 în loc de x=5.

Reflectând asupra erorii, Kurti a adăugat: „Dacă m-aş fi gândit mai mult, mi-aş fi dat seama că răspunsul corect este x=0, dar în acest caz, nu cred că aş fi avut curajul să iau creta şi să scriu pe tablă în clasă. Îmi cer scuze. Soluţia acestei ecuaţii, după cum ştiţi mai bine decât premierul dumneavoastră, este x=0”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri externe » Premierul din Kosovo și-a cerut scuze după ce a greşit o problemă de matematică la inaugurarea unei şcoli