Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Președintele Belarusului, care paria pe votcă împotriva coronavirusului, s-a infectat cu teribilul virus

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, unul dintre puținii șefi de stat care nu au crezut în coronavirus, a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul ucigaș.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.07.2020 , 19:23

Aproape 600 de oameni au fost răpuși până acum de coronavirus, în Belarus
Aleksandra Lukașenko s-a lăudat în mai multe rânduri că nu crede în coronavirus - Hepta
  • Președintele Belarusului nu credea în coronavirus.

Încă de la startul pandemiei de coronavirus, Lukașenko a precizat că nu crede în coronavirus și din acest motiv a refuzat să instituie măsuri de restricție în țara pe care o conduce.

Conform Mirror Online, Lukașenko susținea că dacă oamenii beau votcă și fac saună în fiecare zi în mod sigur nu se vor infecta cu noul coronavirus.

De asemenea, Lukașenko a refuzat să amâne evenimentele sportive majore sau să impună organizarea lor fără spectatori, susținând că nimeni nu moare de coronavirus în Belarus.

Articolul continuă după reclamă

În cele din urmă, Belarus a ajuns la 67.366 de infectări cu noul coronavirus și 543 de decese provocate de coronavirus, cifre uriașe pentru o țară cu o populație de numai 9,4 milioane de locuitori.

Iar specialiștii se tem că cifrele reale de infectări și decese ar fi mult mai mari, însă sunt ținute la secret pentru a nu-i face să prindă și mai mult curaj pe cei care contestă lipsa de reacție a lui Lukașenko în fața coronavirusului.

Luni, inevitabilul s-a produs, iar Lukașenko a fost și el confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. 

Acesta a încercat să afișeze o mină optimistă și a precizat că "astăzi aveți în fața voastră un bărbat care reușește să supraviețuiască ducând coronavirusul pe picioare. Doctorii mi-au confirmat ieri că sunt infectat, dar sunt asimptomatic. Dacă o persoană rămâne pozitivă, va fi sănătoasă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Președintele Belarusului, care paria pe votcă împotriva coronavirusului, s-a infectat cu teribilul virus