Antena Meniu Search
x

Președintele Belarusului, care paria pe votcă împotriva coronavirusului, s-a infectat cu teribilul virus

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, unul dintre puținii șefi de stat care nu au crezut în coronavirus, a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul ucigaș.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.07.2020, 19:23

Aproape 600 de oameni au fost răpuși până acum de coronavirus, în Belarus
Aleksandra Lukașenko s-a lăudat în mai multe rânduri că nu crede în coronavirus - Hepta
  • Președintele Belarusului nu credea în coronavirus.

Încă de la startul pandemiei de coronavirus, Lukașenko a precizat că nu crede în coronavirus și din acest motiv a refuzat să instituie măsuri de restricție în țara pe care o conduce.

Conform Mirror Online, Lukașenko susținea că dacă oamenii beau votcă și fac saună în fiecare zi în mod sigur nu se vor infecta cu noul coronavirus.

De asemenea, Lukașenko a refuzat să amâne evenimentele sportive majore sau să impună organizarea lor fără spectatori, susținând că nimeni nu moare de coronavirus în Belarus.

În cele din urmă, Belarus a ajuns la 67.366 de infectări cu noul coronavirus și 543 de decese provocate de coronavirus, cifre uriașe pentru o țară cu o populație de numai 9,4 milioane de locuitori.

Iar specialiștii se tem că cifrele reale de infectări și decese ar fi mult mai mari, însă sunt ținute la secret pentru a nu-i face să prindă și mai mult curaj pe cei care contestă lipsa de reacție a lui Lukașenko în fața coronavirusului.

Luni, inevitabilul s-a produs, iar Lukașenko a fost și el confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. 

Acesta a încercat să afișeze o mină optimistă și a precizat că "astăzi aveți în fața voastră un bărbat care reușește să supraviețuiască ducând coronavirusul pe picioare. Doctorii mi-au confirmat ieri că sunt infectat, dar sunt asimptomatic. Dacă o persoană rămâne pozitivă, va fi sănătoasă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Președintele Belarusului, care paria pe votcă împotriva coronavirusului, s-a infectat cu teribilul virus