Antena Meniu Search
x

Preşedintele turc Erdogan dă de înţeles că va candida pentru un ultim mandat în 2023

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lăsat să se înţeleagă, sâmbătă, că va candida pentru ultima dată pentru un mandat prezidenţial, anunţând că după aceea va preda ştafeta "tinerilor", informează AFP.

de Redactia Observator

la 10.12.2022, 18:45

Preşedintele turc Erdogan
Preşedintele turc Erdogan - Profimedia Images

"Vom lansa construcţia secolului Turciei, cu susţinerea pe care o cerem în numele nostru pentru ultima dată poporului nostru în 2023", a afirmat şeful statului turc în timpul unui discurs la Samsun, în nordul acestei ţări, dând de înţeles că în cazul unei victorii în alegerile din 2023, acesta va fi ultimul său mandat. "Vom preda acest stindard sacru tinerilor noştri", a adăugat Erdogan.

Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale şi legislative, prevăzute să aibă loc în Turcia în iunie 2023, Erdogan, la putere din 2003, şi partidul său islamo-conservator AKP, speră să-şi menţină frâiele puterii. Însă preşedintele turc trebuie să facă faţă unor provocări numeroase, printre care o inflaţie care a atins 84,4%.

În octombrie, Erdogan şi-a reiterat vechea dorinţă de a pregăti o nouă Constituţie a Turciei, care să fie "democratică, simplă şi vizionară". Acest proiect a fost perceput de unii observatori drept o dorinţă de a modifica limita de două mandate prezidenţiale maximum, prevăzută de actuala Constituţie turcă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri externe » Preşedintele turc Erdogan dă de înţeles că va candida pentru un ultim mandat în 2023