Antena Meniu Search
x

Preşedintele turc Recep Erdogan este infectat cu COVID-19. El s-a întâlnit joi cu președintele Ucrainei la Kiev

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a spus, sâmbătă, că a fost testat pozitiv cu varianta Omicron a coronavirusului. În mesajul de pe Twitter, Erdogan a precizat că el şi soţia sa au simptome uşoare, adăugând că va continua să lucreze de acasă. 

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 15:24

Preşedintele turc Recep Erdogan este infectat cu COVID-19. El s-a întâlnit joi cu președintele Ucrainei la Kiev
Preşedintele turc Recep Erdogan este infectat cu COVID-19. El s-a întâlnit joi cu președintele Ucrainei la Kiev - Profimedia Images

„După ce am avut simptome ușoare, soţia mea şi cu mine am fost testaţi pozitiv la Covid-19. Avem, din fericire, o infecţie uşoară, despre care am aflat că este cauzată de varianta Omicron”, a scris președintele turc pe Twitter. 

Joi, preşedintele Recep Tayyip Erdogan l-a vizitat pe omologul său Volodimir Zelenski în Ucraina, după ce a prezentat Turcia ca mediator pentru a atenua tensiunile cu Rusia. 

Turcia a oferit sprijin Ucrainei în ceea ce privește Crimeea

Turcia a vândut Kievului cel puţin 12 drone înarmate de tip Bayraktar TB2, produsul său militar de top, iar analişti locali cred că alte 24 de drone urmează să fie livrate autorităţilor ucrainene. În octombrie trecut, Kievul a utilizat o astfel de dronă împotriva miliţiilor separatiste proruse din Donbas, în estul ţării.

Ankara s-a poziţionat întotdeauna fără echivoc de partea Kievului în ceea ce priveşte Crimeea, provincie ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, şi a protestat în repetate rânduri faţă de ceea ce consideră a fi ocuparea ilegală şi opresivă a tătarilor, minoritate turcofonă din această peninsulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Preşedintele turc Recep Erdogan este infectat cu COVID-19. El s-a întâlnit joi cu președintele Ucrainei la Kiev