Antena Meniu Search
x

Preţurile zborurilor din Portugalia, chiar şi de şase ori mai mari, în ultima zi în care britanicii s-au putut întoarce acasă fără să intre în carantină

Preţurile zborurilor din Portugalia spre Marea Britanie au crescut peste noapte, ajungând chiar şi la 784 de lire sterline, în ultima zi în care britanicii au putut să se mai întoarcă în ţară fără să fie nevoiţi să stea în carantină.

de Redactia Observator

la 08.06.2021, 19:04

Preţurile zborurilor din Portugalia, chiar şi de şase ori mai mari, în ultima zi în care britanicii s-au putut întoarce acasă fără să intre în carantină
Preţurile zborurilor din Portugalia, chiar şi de şase ori mai mari, în ultima zi în care britanicii s-au putut întoarce acasă fără să intre în carantină - Profimedia Images

Britanicii au fost nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru a se întoarce acasă, după ce Marea Britanie a eliminat Portugalia de pe lista ţărilor de unde te puteai întoarce fără să stai în carantină. Asta înseamnă că cei care nu au revenit luni în ţară au intrat direct în carantină pentru cel puţin 10 zile, conform deciziei luate în urmă cu o săptămână.

Oamenii au plătit aproximativ 250 de lire pentru un zbor de ultima oră spre casă. Pentru cei care nu au fost deranjaţi de noile restricţii, preţul pentru aceeaşi destinaţie variază pentru restul zilelor între 30 şi 55 de lire. Un astfel de exemplu de suprapreţ a fost un zbor către aeroportul Heathrow, care mai avea doar două locuri disponibile la clasa business. Un singur bilet costa nu mai puţin de 784 de lire sterline, conform The Sun.

Companiile aeriene, indignate de noile măsuri

Reprezentanţii companiilor aeriene sunt indignaţi de noile decizii, declarând că guvernul trebuie să ofere suport financiar pentru a salva locurile de muncă, în cazul în care un alt sezon turistic va fi compromis. De asemenea, ei au menţionat că Marea Britanie ar putea rămâne în urmă, în condiţiile în care alte ţări din Europa dau liber la călătorii pentru cei care sunt vaccinaţi anti-Covid sau sunt dispuşi să facă un test.

Industria aeriană este destul de afectată de mai bine de 15 luni, timp în care mariile companii au fost nevoite să elimine zeci de mii de locuri de muncă. Multe dintre acestea se confruntă deja cu datoriile acumulate pe perioada în care zborurile au fost interzise.

Portugalia a declarat că decizia Marii Britanii de a o elimina de pe aşa numita listă verde este ilogică, întrebându-se de ce britanicii nu pot călători în afara ţării, dat fiind faptul că au una dintre cele mai bune rate de vaccinare împotriva Covid-19 din întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Preţurile zborurilor din Portugalia, chiar şi de şase ori mai mari, în ultima zi în care britanicii s-au putut întoarce acasă fără să intre în carantină