Antena Meniu Search
x

Video Prigojin râde iar de Şoigu. Singurii doi mercenari lăsaţi armatei ruse la Bahmut: "Ăsta e Biber, ăsta e Dolik. Băieţi, să nu fiţi duri cu soldaţii ruşi"

Război în Ucraina. Bahmutul a căzut în mâinile ruşilor. Mercenarii Wagner se laudă că au reuşit de unii singuri să captureze oraşul ucrainean după luni bune de lupte săngeroase. Acum, trupele Wagner se retrag din Bahmut şi predau poziţiile armatei regulate ruse.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 16:06

Vezi și

Retragerea Wagner din Bahmut a fost confirmată şi de la Kiev. Mercenarii au început o retragere graduală, mai întâi din împrejurimile oraşului, dar pânâ la 1 iunie Wagner va dispărea complet din Bahmut, lăsând în locul lor soldaţii armatei ruse. Evgheni Prigojin nu a ratat momentul şi l-a ironizat pe Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, cu care a avut numeroase conflicte de-a lungul timpului. Nu de puţine ori, Prigojin l-a acuzat pe Şoigu că Ministerul rus al Apărării, ba că nu oferă muniţie trupelor Wagner, ba nu-i sprijină fizic şi logistic pe mercenarii săi în timpul luptelor din Bahmut.

Ameninţarea lui Prigojin. Ce se întâmplă dacă armata rusă pierde Bahmutul?

În timp ce trupele Wagner au început retragerea din Bahmut, Evgheni Prigojin a oferit un moment amuzant şi o ironie directă la adresa lui Şoigu. A anunţat că Wagner va păstra în oraş doi mercenari care să-i ajute pe soldaţii armate regulate a Rusiei. "Predăm poziţiile noastre Armatei. Le dăm şi muniţia şi proviziile de mâncare. Dar în caz că vor întâmpina dificultăţi, lăsăm în Bahmut doi oameni care au jucat un rol important în capturarea Bahmutului. Toată lumea se întreabă cum a reuşit Wagner să cucerească oraşul? Lăsăm aici doi oameni pentru Armata rusă. El e Biber şi el e Dolik. Atunci când lucrurile vor deveni periculoase pentru armata rusă, aceşti doi băieţi vor bloca drumul armatei ucrainene. Băieţi, să nu fiţi răi cu ceilalţi soldaţi, da?", a fost mesajul transmis de Prigojin.

Într-o notă extrem de serioasă, Prigojin a discutat despre predarea Bahmutului forţelor ruse într-un interviu acordat în urmă cu trei zile unui blogger rus. Atunci, Prigojin spune că dacă Armata rusă va pierde oraşul, Wagner se va întoarce în Bahmut pentru a salva "patria mamă". "Dacă Bahmutul va fi pierdut, atunci Grupul Wagner va merge direct la sediul Ministerului rus al Apărării pentru a pune nişte întrebări. Apoi, Wagner se va întoarce în oraş pentru a salva încă o dată patria mamă", declara şeful Grupului Wagner.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Prigojin râde iar de Şoigu. Singurii doi mercenari lăsaţi armatei ruse la Bahmut: "Ăsta e Biber, ăsta e Dolik. Băieţi, să nu fiţi duri cu soldaţii ruşi"