Antena Meniu Search
x

Prima zi fara Benedict al XVI-lea. Scaunul Sfantului Petru este vacant pentru prima data in 600 de ani

Pentru prima data in 600 de ani, scaunul Sfantului Petru este vacant pentru ca un Papa a renuntat de bunavoie la putere.

Vezi și

Pe masura ce clopotele au inceput sa bata la ora locala 20:00, pentru lumea catolica a inceput o noua era. La Vatican, usile Palatului s-au inchis odata ce garda elvetiana si-a parasit postul, iar la etaj, apartamentul papal a fost sigilat in asteptarea noului locatar. Retras in apartamentele din resedinta sa de vacanta, Benedict al XVI-lea inceta sa mai fie vicarul lui Hristos.

Incepand de luni, congregatia cardinalilor se va reuni pentru a stabili data conclavului pentru alegerea noului papa. Multi cardinali papabili de aceasta data. Printre acestia cardinalul Pasolo Scola, de 71 de ani, dar si Luis Taglee, de numai 55.

70 dintre cei 115 cardinali ce se vor reuni in conclav au ajuns in Italia inca de zilele trecute. Pastele Catolic are loc, anul acesta, pe 31 martie si fiecare zi conteaza.

Pentru moment, data intrunirii conclavului ce va alege viitorul Papa nu este inca stiuta. Croitorii columbieni ce lucreaza cu Vaticanul nu au insa timp de pierdut si au trecut deja la treaba. Pelerina rosie si esarfa Suveranului Pontif au fost trimise la Roma inca de luni. Restul vesmintelor vor ajunge in urmatoarea saptamana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Prima zi fara Benedict al XVI-lea. Scaunul Sfantului Petru este vacant pentru prima data in 600 de ani