Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini cu luptele din Klişciivka, un mic sat de lângă Bahmut. De ce luptă ruşii şi ucrainenii pentru un cătun cu 400 de suflete

Război în Ucraina. Armata ucraineană a raportat miercuri noi "succese parţiale" în satul Klişciivka, aflat la sud de Bahmut, şi a anunţat că trupele sale continuă să respingă ofensivele ruseşti în Liman, Avdiivka şi Mariinka, situate de asemenea pe frontul de est.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 16:01

Vezi și

"Vedem succese parţiale în zona Klişciivka", a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andri Kovalov, care a explicat de asemenea că forţele ucrainene securizează terenul pe care au reuşit să îl recupereze în această parte a frontului. Astăzi, 6 iulie, au apărut şi primele imagini de la luptele din Klişciivka. Imaginile au fost filmate cu un bodycam ataşat pe vesta antiglonţ a unui soldat ucrainean. Potrivit Reuters, Klişciivka avea aproximativ 400 de locuitori înainte de război.

Hanna Maliar, viceministrul ucrainean al Apărării, a declarat că ruşii au început retragerea din zonă. Conform oficialului ucrainean, armata rusă a fost atât de grav afectată de contraofensivă, încât a început să retragă unităţi întregi. Cele mai fierbinţi zone sunt Lîman şi Bahmut.

Kovalov a confirmat că operaţiunile ofensive ucrainene continuă şi la nord de oraşul Bahmut, ocupat practic în întregime de ruşi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major ucrainean, forţele ruse mobilizează rezerve pentru a contracara operaţiunile ucrainene şi suferă pierderi grele. Ucraina şi-a început contraofensiva în urmă cu mai bine de o lună şi desfăşoară atacuri în zona Bahmut şi în alte două puncte mai la sud pe linia frontului, în Doneţk şi Zaporojie.

Ruşii neagă că au pierdut Klişciivka. De ce este important satul

Bloggerii militari ruşi au negat astăzi că ucrainenii ar fi cucerit satul Klişciivka unde ucrainenii atacă din luna mai. "Klişciivka se află sub controlul nostru, satul în sine nu este atât de important, ci dealurile din apropierea acestei așezări sunt importante. Ele nu pot fi cedate inamicului sub nicio formă" a scris pe Telegram Sasha Kots, un popular blogger de război şi propagandist al Kremlinului.

Rybar, un alt canal influent de Telegram, condus de un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, a relatat miercuri dimineaţă că ruşii nu au pierdut Klişciivka.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Primele imagini cu luptele din Klişciivka, un mic sat de lângă Bahmut. De ce luptă ruşii şi ucrainenii pentru un cătun cu 400 de suflete