Antena Meniu Search
x

Primele monede cu portretul regelui Charles al III-lea întră în circulație. Ce se va întâmpla cu cele care poartă chipul reginei Elisabeta a II-a

Primele monede cu imaginea Regelui Charles al III-lea vor intra, de astăzi, în circulaţie prin oficiile poştale din Marea Britanie. Este vorba de un total de 4,9 milioane de monede de 50 de penny. Monetăria Regală spune că numărul total de monede va ajunge în cele din urmă la 9,6 milioane, în funcție de cerere. 

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 12:47

Monedă cu portretul regelui Charles al III-lea al Marii Britanii și Irlandei de Nord
Primele monede cu portretul regelui Charles al III-lea întră în circulație

Portretul regelui va apărea pe fața noilor monede, iar pe partea cealaltă va fi comemorată viața și moștenirea Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a.O versiune comemorativă a acesteia a fost lansată în octombrie și a înregistrat un număr record de vizitatori pe site-ul Monetăriei Regale în 24 de ore de la apariţia în online. Aproximativ 9,6 milioane de monede de 50 penny vor intra în cele din urmă în circulaţie, în funcţie de cerere.

"Astăzi marchează o nouă eră pentru monedele din Marea Britanie, cu efigia regelui Charles al III-lea care apare pe o monedă de 50 de penny în circulaţie. Este o oportunitate fantastică pentru colecţionarii de monede să le adauge la colecţiile lor sau să înceapă una pentru prima dată", a declarat Rebecca Morgan, directoare a Monetăriei Regale . "Monetăria Regală a avut responsabilitatea de a produce monede care să poarte efigia monarhului de peste 1.100 de ani şi suntem mândri să continuăm această tradiţie în timpul domniei regelui Charles al III-lea", a mai spus ea.

Efigia regelui a fost realizată de sculptorul Martin Jennings şi a fost aprobată personal de Charles. Conform tradiţiei, portretul regelui este orientat spre stânga, în direcţia opusă portretului  regine Elisabeta. Toate monedele din Marea Britanie care poartă efigia fostului monarh vor rămâne în circulaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Primele monede cu portretul regelui Charles al III-lea întră în circulație. Ce se va întâmpla cu cele care poartă chipul reginei Elisabeta a II-a