Antena Meniu Search
x

Primul portret oficial comun al ducelui și ducesei de Cambridge: ''Destinşi şi accesibili, dar şi eleganţi şi maiestuoşi''

Ducele şi ducesa de Cambridge, aflaţi în vizită oficială în Cambridgeshire, au inaugurat primul lor portret oficial, pictat de un artist britanic.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 25.04.2023, 09:10

Primul portret oficial comun al ducelui și ducesei de Cambridge
Primul portret oficial comun al ducelui și ducesei de Cambridge - Profimedia Images

Este primul portret comun pe pânză. Kate şi William, în vizită în Cambridgeshire, au dezvăluit public, la Fitzwilliam Museum de la Universitatea din Cambridge, un portret reprezentându-i, pictat de artistul britanic Jamie Coreth. Kate Middleton apare într-o rochie verde smarald, pe care a purtat-o în timpul unei vizite la Dublin în 2020, aminteşte Daily Mail, iar prinţul William în costum, cu mâna în buzunar. Scopul a fost de a-i arăta „în acelaşi timp destinşi şi accesibili, dar şi eleganţi şi maiestuoşi”, a explicat pictorul. 

Tabloul a fost comandat artistului anul trecut cu scopul de a-l oferi regiunii. Publicul va putea să-l vadă în muzeul din Cambridge timp de trei ani. Pânza va fi expusă apoi în alte galerii din Cambridgeshire. „Cum este primul portret în care apar împreună”, subliniază el, şi în plus în calitate de duce şi ducesă de Cambridge, am vrut ca tabloul să evoce un sentiment de echilibru între viaţa lor publică şi cea privată”. 

În 2014, un alt artist, Dan Llywelyn Hall, a pictat un portret al prinţului William. În anul precedent o pictase pe regina Elizabeth II, devenind cel de-al 133-lea artist care a portretizat-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Primul portret oficial comun al ducelui și ducesei de Cambridge: ''Destinşi şi accesibili, dar şi eleganţi şi maiestuoşi''