Antena Meniu Search
x

Protest al fermierilor la Bruxelles

Sute de fermieri au manifestat, la Bruxelles, împotriva proiectatului de tratat de comerţ liber între Uniunea Europeană şi Statele Unite

Vezi și

Sute de fermieri au manifestat, la Bruxelles, împotriva proiectatului de tratat de comerţ liber între Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Tractoarele fermierilor veniţi din toată Belgia au înconjurat de câteva ori cartierul instituţiilor Uniunii Europene. La manifestaţie au luat parte, de asemenea, militanţi ecologişti şi anticapitalişti. Poliţia a instalat bariere de protecţie şi a scos în stradă câteva tunuri cu apă, dar nu s-a produs niciun incident violent. Doar câţiva manifestanţi i-au atacat, simbolic, pe scutieri cu. avioane de hârtie. acelaşi film tc 1.25, nu are ambianţă

Uniunea Europeană şi Statele Unite negociază un acord pentru crearea unei "mari pieţe transatlantice" cu 800 de milioane de consumatori. Dar ecologiştii şi sindicatele agricole se tem că acordul va coborî normele de calitate şi îi va avantaja pe fermierii americani, în dauna celor din Europa.

Protestul trebuia să coincidă cu a doua zi a summitului Uniunii Europene. Dar şefii de stat şi de guvern i-au dezamăgit pe manifestanţi deoarece şi-au încheiat discuţiile încă din prima zi şi au plecat acasă. Fermierii s-au răzbunat, simbolic, pe cancelarul Angela Merkel, considerată capul răutăţilor din Uniunea Europeană: portretul ei a fost ars pe un rug din baloţi de paie, ridicat în stradă. Tratatul cu Statele Unite ar trebui definitivat până la sfârşitul anului viitor dar, în multe domenii, negocierile nu au avansat prea mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Protest al fermierilor la Bruxelles