Antena Meniu Search
x

Proteste de amploare în Franța. Mii de persoane au ieșit în stradă împotriva permisului de sănătate

Numeroşi francezi au manifestat în mai multe oraşe, sâmbătă, pentru al patrulea weekend consecutiv, faţă de extinderea permisului de sănătate şi vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, informează AFP.

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 12:17

Vezi și

Mulţimea de protestatari a fost heterogenă la fiecare manifestaţie: pompieri, angajaţi din sistemul de sănătate, veste galbene sau alegători de extremă dreapta, adepţi ai vaccinării sau francezi care se opun vaccinării. La Paris au ieşit în stradă câteva mii de manifestanţi.

La Lyon, au protestat aproximativ 2.500 de oameni, finalul parcursului manifestanţilor fiind marcat de ciocniri cu forţele de ordine. Şapte persoane au fost reţinute pentru că au aruncat cu diverse obiecte, scrie News.ro.

La fel ca săptămâna trecută, manifestanţii au fost mai numeroşi în sud-estul Franţei, unde au defilat cel puţin 47.000 de persoane. Au fost 19.000 de protestatari la Toulon, aproape 10.000 la Nisa, 8.000 la Montpellier şi cel puţin 6.000 la Marsilia.

La 31 iulie, autorităţile au anunţat că în ziua respectivă au participat la proteste cel puţin 204.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Proteste de amploare în Franța. Mii de persoane au ieșit în stradă împotriva permisului de sănătate