Antena Meniu Search
x

Proteste deosebit de violente in Turcia

Protestele din Turcia nu inceteaza nici dupa patru zile si nopti de confruntari cu politia, care foloseste mijloace din cele mai brutale impotriva manifestantilor. La Istanbul, au fost ridicate din nou baricade, dupa ce, ieri, s-a inregistrat prima victima a violentelor: un tanar demonstrant strivit de o masina

Vezi și

Mii de manifestanti au blocat, cu baricade din pietre de pavaj, accesele spre piata Taksim din Istanbul, locul unde au luat nastere protestele. Pentru a patra zi la rand, fortele de ordine au intervenit deosebit de violent, cu tunuri cu apa si gaze iritante. Manifestantii au ripostat cu pietre.

Demonstratii au avut loc si in fata biroului din Istanbul al premierului Regep Taiip Erdogan, in capitala tarii, Ankara, in marele port Izmir si in numeroase alte orase.

Protestele au fost declansate de proiectul Guvernului de a construi un mall si o moschee pe locul unui parc din Istanbul. Dar, apoi, manifestantii au inceput sa critice intentia premierului Erdogan de a institui norme islamice rigide in viata de zi cu zi a turcilor.

Statele Unite, Franta si Marea Britanie denunta brutalitatea fortelor de ordine, dar premierul nu pare impresionat de reprosurile lor.

Confruntarile din primele trei zile de proteste s-au soldat cu peste 1.000 de raniti la Istanbul si 700 la Ankara, potrivit ONG-urilor si surselor medicale. Guvernul sustine, insa, ca aceste cifre sunt exagerate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Proteste deosebit de violente in Turcia