Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în Europa: Noile restricţii pentru nevaccinaţi au scos mii de oameni supăraţi în stradă

Restricţiile pentru nevaccinaţi produc nemulţumire în lumea întreagă. Peste 100 de mii de oameni au protestat în Paris, unde manifestaţia a degenerat în violenţe. Confruntări cu forţele de ordine au fost şi în Germania, iar în Viena mai mult de 40 de mii de oameni au pornit într-un marş pe străzile oraşului. Între timp, în Cipru, virusul a produs o nouă mutaţie, Deltacron, o combinaţie între Delta şi Omicron.

de Redactia Observator

la 09.01.2022, 21:31

Vezi și

Noile restricţii impuse la mai bine de doi ani de la apariţia virusului i-au dus pe francezi la capătul răbdării. Protestatarii şi-au vărsat furia pe forţele de ordine, iar oamenii legii au răspuns cu gaze lacrimogene. Cel puţin 10 poliţişti au fost răniţi în ultimele confruntări dar şi 34 de manifestanţi au fost arestaţi. 

Tensiunile au crescut în Franţa după ce Macron a declarat că îşi propune să îi enerveze pe cei nevaccinaţi. Din 15 ianuarie doar persoanele care s-au imunizat vor mai participa la evenimente sau vor putea ieşi în baruri, restaurante sau cinematografe.

Gabriel Attal, purtător de cuvânt guvern: Cine pe cine enervează în ziua de azi? Cine îşi bate joc de vieţile angajaţilor din sectorul sanitar, în rândul cărora este mobilizare generală de doi ani? Sunt cei care se opun vaccinării. 

Franţa se confruntă zilnic cu peste 300 de mii de infectări. 85% dintre pacienţi care sunt în terapie intensivă nu sunt vaccinaţi. 

Pe acelaşi subiect

Restricţii şi pentru nemţii care nu au doza booster

În Germania, persoanele care au doar două doze, fără booster, vor fi nevoite să prezinte teste în restaurante, cafenele sau baruri şi se fac demersuri pentru ca vaccinarea să devină obligatorie.  Politicile au adus proteste în numeroase oraşe, iar la Magdeburg au degenerat în violenţe. Cei mai mulţi manifestanţi, peste 16 mii, s-au strâns la Hamburg, unde protestul s-a întins până după miezul nopţii. 

Aproape 40 de mii de oameni au pornit în marş pe străzile Vienei, nemulţumiţi că vaccinarea urmează să devină obligatorie în Austrai din februarie. Cel puţin doi poliţişti au fost răniţi după ce un grup de manifestanţi a aruncat cu petarde în forţele de ordine. Agresorii au fost arestaţi. 

În plin val Omicron, din Cipru vine o nouă ameninţare. A fost descoperită o nouă mutaţie a virusului, cu elemente comune din delta şi omicron, care a primit denumirea de...deltacron!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Europa: Noile restricţii pentru nevaccinaţi au scos mii de oameni supăraţi în stradă