Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în Franţa şi nu numai, de Ziua Muncii. Situaţia economică internaţională a scos oamenii în stradă

Ziua Internaţională a Muncii a fost marcată în Franţa cu violenţe. Noua situaţie economică internaţională a scos sindicatele în stradă. Oamenii au cerut salarii mai mari ca să compenseze scăderea dramatică a puterii de cumpărare. Iar În Istanbul, zeci de oameni au fost arestaţi în piaţa Taksim, sinonimă cu protestele antiguvernamentale.

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 21:36

Vezi și

Ziua Internaţională a Muncii a mobilizat zeci de mii de francezi în stradă. Iniţial paşnică, manifestaţia a degenerat rapid. Grupuri de tineri îmbrăcaţi în negru au atacat forţele de ordine, au vandalizat magazine şi bănci şi au incendiat mobilierul stradal. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene. 

Cu inflaţia în creştere galopantă şi confruntaţi cu o scădere însemnată a puterii de cumpărare francezii au cerut creşterea salariului minim, dar şi abandonarea proiectului care prevede creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani. 54 de protestatari au ajuns în arest, inclusiv o femeie care a atacat un pompier care încerca să stingă o baricadă incendiată de manifestanţi. 

Proteste şi în alte oraşe 

250 de manifestaţii au fost organizate în Paris și în alte orașe, precum Lille, Nantes, Toulouse și Marsilia. 

Proteste au avut loc şi în Madrid, Berlin şi chiar în Buenos Aires. În Istanbul zeci de oameni care au ieşit în stradă au fost arestaţi. Iar la Moscova, au fost manifestaţii de susţinere a războiului din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Franţa şi nu numai, de Ziua Muncii. Situaţia economică internaţională a scos oamenii în stradă