Antena Meniu Search
x

Proteste violente la Roma, împotriva certificatului verde COVID. Documentul, obligatoriu pentru toţi angajaţii

Poliţia italiană a anunțat duminică arestarea a 12 persoane, inclusiv lideri ai partidului de extremă dreaptă Forza Nuova, după violenţele de la Roma. Sămbătă au avut loc proteste în Capitală faţă de „certificatul verde” COVID-19 care va fi obligatoriu pentru toţi angajaţii.

De Redactia Observator la 10.10.2021, 17:36
Proteste în capitala Italiei faţă de „certificatul verde” COVID-19 care va fi obligatoriu pentru toţi angajaţii
Proteste în capitala Italiei faţă de „certificatul verde” COVID-19 care va fi obligatoriu pentru toţi angajaţii - Profimedia

Mii de oameni au ieşit sâmbătă pe străzile capitalei italiene pentru a se opune vaccinării şi introducerii certificatului verde. Protestele au devenit violente după ce o parte din manifestanţi au forţat cordoanele de poliţie din faţa biroului primului-ministru Mario Draghi, relatează Mediafax. Un alt grup a a pătruns în sediul principalului sindicat CGIL din Italia. „A fost un atac al unei grupări fasciste şi este inacceptabil”, a declarat duminică şeful CGIL, Maurizio Landini.

Medici italieni baricadaţi în spital, de teama protestatarilor

Peste noapte, zeci de protestatari au încercat, de asemenea, să pătrundă în unitatea de primiri urgenţe de la spitalul Policlinico Umberto I din Roma, forţând medicii să se baricadeze în interior. Poliţia a anunțat într-un comunicat că 38 de ofiţeri au fost răniţi în timpul ciocnirilor cu protestatarii de la Roma.

Certificatul verde COVID atestă că deţinătorul a fost vaccinat, a fost testat negativ sau a trecut prin boală. Peste 80% din totalul italienilor cu vârsta peste 12 ani au fost complet vaccinaţi. Orice angajat care nu prezintă un certificat verde COVID-19, va fi va fi suspendat fără plată, din 15 octombrie, dar nu poate fi concediat. Emanuele Fiano, parlamentar al Partidului Democrat de centru-stânga, a declarat că partidul său va prezenta luni o moţiune parlamentară pentru scoaterea în afara legii a grupurilor precum Forza Nuova care susţin ideologii neofasciste.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Proteste violente la Roma, împotriva certificatului verde COVID. Documentul, obligatoriu pentru toţi angajaţii

Breaking news

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți