Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin reacţionează dur la decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomaţi ruşi!

23 de diplomaţi britanici au primit un ultimatum să părăsească ţara, după ce Marea Britanie a luat aceeaşi decizie la adresa diplomaţilor ruşi.

de Redactia Observator

la 17.03.2018 , 21:15

Vladimir Putin ripostează dur, cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia. 23 de diplomaţi britanici au primit un ultimatum să părăsească ţara, după ce Marea Britanie a luat aceeaşi decizie la adresa diplomaţilor ruşi. Londra acuză Moscova că ar fi ordonat atacul asupra unui fost agent rus care colabora cu serviciile secrete engleze.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost cel care a declarat că toţi membrii ambasadei britanice la Moscova vor fi declaraţi persona non grata. Le-a dat britanicilor termenul de o săptămână pentru a părăsi ţara. Decizia vine la doar câteva zile după ce Theresa May a explulzat 23 de diplomaţi ruşi. 

Statele Unite, Franţa şi Germania, piloni ai Alianţei Nord Atlantice, şi-au declarat solidaritatea cu aliaţii lor britanici şi l-au acuzat direct pe Vladimir Putin pentru ordonarea asasinării lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia.

Vezi și

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: "Disputa este cu Administraţia de la Kremlin, condusă de Vladimir Putin, şi se referă la decizia lui. Credem că este covârşitoare probabilitatea să fi fost decizia lui de a ordona folosirea unei substanţe neurotoxice într-un oraş din Marea Britanie, o premieră după Al Doilea Război Mondial."

Metoda prin care cei doi au fost otrăviţi rămâne un mister. E vorba despre o substanţă folosită la construirea armelor chimice în fosta Uniune Sovietică, spun anchetatorii occidentali. Agenţiile de informaţii cred că otrava ar fi putut fi ascunsă în cosmeticele fiicei lui Serghei Skripal. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Vladimir Putin reacţionează dur la decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomaţi ruşi!