Antena Meniu Search
x

Putin, despre incidentul din Marea Neagră: Chiar dacă Rusia ar fi scufundat nava britanică, nu ar fi izbucnit Al Treilea Război Mondial

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat asigurări că incidental din Marea Neagră, în care nava britanică HMS Defender a intrat în apele teritoriale rusești, nu ar fi avut cum să declanșeze un conflict de proporțiile unui război Mondial.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 17:19

Președintele Rusiei, Vladimir Putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin - Profimedia Images

Vladimir Putin susține că distrugătorul britanic HMS Defender a intrat ilegal în apele teritoriale ale Rusiei, pentru a testa reacția Moscovei. „Evident că a fost o provocare”, a declarat Vladimir Putin. „Chiar dacă am fi scufundat nava de război, este puțin probabil ca acest incident să fi declanșat un al treilea război mondial”, scrie Sky News

Incident în Marea Neagră

Un avion rusesc de tip Su-24 şi nave ruseşti au tras focuri de avertisment miercuri împotriva distrugătorului britanic HMS Defender care, a anunţat Moscova, a intrat în apele teritoriale ruseşti, la Marea Neagră - un incident rar în această regiune. Armata britanică a dezminţit rapid afirmaţiile Moscovei şi a anunţat că distrugătorul efectua o ”trecere nevinovată” prin apele ucrainene.

Ministrul britanic al Apărărăii, Ben Wallace a transmis, pe Twitter, că nava britanică efectua ”un tranzit de rutină de la Odesa (un port în sudul Ucrainei) către Crimeea, prin Marea Neagră”.

Acest incident intervine cu câteva zile înaintea manevrelor Sea Breeze 2021, prevăzute în perioada 28 iunie-10 iulie, la care iau parte Statele Unite, alte state membre NATO şi Ucraina la Marea Neagră, pe care Moscova nu le vede cu ochi buni. Distrugătorul britanic HMS Defender se află în regiune în vederea acestor exerciţii.

Zona se află în largul Crimeei, o peninsulă ucraineană anexată în martie 2014 de Rusia, care dispune de o bază navală în Crimeea, şi ale cărei ape au făcut deja obiectul mai multor incidente în trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Putin, despre incidentul din Marea Neagră: Chiar dacă Rusia ar fi scufundat nava britanică, nu ar fi izbucnit Al Treilea Război Mondial